DTM

DTM: Mercedes domineert regenroulette op de Nürburgring

Bernd Schneider won op de drijfnatte Nürburgring beide races om de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Tijdens de negende en tiende race op het Eifelcircuit was de Mercedes-coureur absoluut dominant. Hij finishte beide malen voor zijn merkgenoten Klaus Ludwig en Marcel Fässler. Opel-coureur Manuel Reuter eindigde tweemaal als vijfde en verloor daardoor de tweede plaats in het kampioenschap aan routinier Ludwig. Het gaat er steeds meer op lijken dat Schneider en Ludwig de strijd om de DTM-titel onderling gaan beslissen, waarbij er tegen Schneider in zijn huidsige vorm nauwelijks enig kruid gewassen lijkt.

Tekst: René de Boer

Schneider veroverde in de spannende tijdtraining de pole-position. Vijf coureurs wisselden elkaar aan de kop van de tijdenlijst af, maar uiteindelijk was het de Mercedes-rijder die met een super-ronde en een opmerkelijk grote voorsprong van 0,344 seconden op Opel-coureur Uwe Alzen de pole veroverde. In de eerste race reed Schneider onaangevochten naar de zege. Hij nam bij de start de leiding, gevolgd door Alzen en Turner, terwijl Reuter de vierde plek pakte. Na een aantal positiewisselingen luidde de rangorde achter de souvereine leider uiteindelijk Ludwig op de tweede plaats, voor Marcel Fässler, die als elfde gestart was, en de Portugees Pedro Lamy. Reuter eindigde als vijfde, terwijl Laurent Aiello in de Abt-Audi TT-R op weg leek naar de eerste kampioenschapspunten, maar hij werd uiteindelijk elfde.

De tweede race leek een copie van de eerste, in ieder geval voor wat de uitslag betreft. Schneider won opnieuw en bracht zijn totale aantal DTM-overwinningen op 29, waarmee hij nu achter Ludwig de op een na succesvolste DTM-coureur aller tijden is. Ludwig eindigde wederom als tweede voor Fässler, Lamy en Reuter. Twee viervoudige overwinningen voor Mercedes-Benz vormde ook een nieuw wapenfeit in de historie van de DTM, maar Bernd Schneider wilde nog niets van een voortijdige beslissing in de titelstrijd weten. "Er kan nog van alles gebeuren", verklaarde de Mercedes-kopman.

Uitslag:

Race 1:
1. Bernd Schneider, Dui, Mercedes-Benz CLK, 22r. in 41,44;886
2. Klaus Ludwig, Dui, Mercedes-Benz CLK, op 26;743
3. Marcel Fässler, Zwi, Mercedes-Benz CLK, op 32;812
4. Pedro Lamy, Por, Mercedes-Benz CLK, op 35;200
5. Manuel Reuter, Dui, Opel Astra V8 Coupé, op 36;863
6. Peter Dumbreck, GBr, Mercedes-Benz CLK, op 43;706

Race 2:
1. Bernd Schneider, Dui, Mercedes-Benz CLK, 22r. in 41,46;350
2. Klaus Ludwig, Dui, Mercedes-Benz CLK, op 11;614
3. Marcel Fässler, Zwi, Mercedes-Benz CLK, op 14;400
4. Pedro Lamy, Por, Mercedes-Benz CLK, op 15;303
5. Manuel Reuter, Dui, Opel Astra V8 Coupé, op 26;721
6. Marcel Tiemann, Dui, Mercedes-Benz CLK, op 34;432

Stand na 10 van 18 races:
1. Bernd Schneider, 146 punten
2. Klaus Ludwig, 104
3. Manuel Reuter, 95
4. Marcel Fässler, 83
5. Joachim Winkelhock, 70
6. Peter Dumbreck, 62

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet