DTM

DTM: Fans teleurgesteld na afzeggen DTM-races op Lausitzring

Het compleet afzeggen van beide DTM-races op de splinternieuwe EuroSpeedway Lausitz, afgelopen zondag, vormde een nieuw feit in de DTM-historie. Enorme regenval maakte racen onmogelijk. Na acht ronden achter de safety-car brak wedstrijdleider Roland Bruynseraede de eerste race af. Na zorgvuldige bestudering van de omstandigheden werd de tweede race afgelast. De fans gingen teleurgesteld naar huis, de fluitconcerten waren niet van de lucht. De DTM-organisatie beraadt zich nu op mogelijkheden om de teleurgestelde bezoekers een alternatief te bieden.

Tekst: René de Boer
Foto: DTM-Presse

lauistz
"Ik werk in de bouw, ik moet ook in de regen werken", uitte een bezoeker zijn ongenoegen. De meesten waren het er echter over eens dat het risico van aquaplaning te groot was. Bovendien was er nauwelijks zicht. "Als er iemand voor je in de rondte gaat, knal je er als rijder direct bovenop, want je ziet het gewoon niet", zei coureur Christian Abt. Ook Mercedes-rijder Bernd Schneider, die evenals zijn Opel-collega Manuel Reuter tijdens de safety-car-ronden in contact stond met wedstrijdleider Bruynseraede, was van mening dat er niet kon worden geracet. "Hoe zeer het me ook spijt voor de fans, het ging gewoon niet." Een mogelijkheid is dat de toegangskaarten geldig blijven voor de volgende DTM-wedstrijd, die op 24 september in Oschersleben plaatsvindt.

Even werd nog nagedacht over een vervangend evenement, wellicht zelfs al komend weekeinde, maar die mogelijkheid werd al snel als onhaalbaar van tafel geveegd.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet