DTM

DTM: DTM komt naar Zandvoort in 2001

schneider

Het Circuit Park Zandvoort heeft een vette vis aan de haak geslagen: volgend seizoen komt het mooie DTM kampioenschap naar Zandvoort voor twee races! Deze supertoerwagen-klasse is zeer populair in Duitsland en heeft ook in Nederland vele fans. In Duitsland worden er rondom het DTM nog enkele klassen verreden (de Duitse F3, Porsche Carrera Cup, Volkswagen Lupo Cup, etc.). Het is de bedoeling dat al deze andere klassen ook naar Zandvoort komen. Het "DTM-pakket" is voor drie jaar vastgelegd.

Tekst: Dirk van Zon

Op 23 September 2001 gaat het dan allemaal gebeuren. Dan komen de dikke toerwagens van o.a. Audi, Opel en Mercedes naar het Zandvoortse duinencircuit voor gegarandeerd prachtig spektakel. Ook de overige races als het F3 zijn natuurlijk zeer de moeite waard.

Overigens rijden de Duitse F3 rijders dit jaar weer gewoon mee tijdens de Marlboro Masters. De Masters, welke in 2001 op 5 Augustus zullen plaatsvinden, moesten het dit jaar doen zonder deelnemers uit het Duitse kampioenschap, daar deze toen een race voor het kampioenschap moesten rijden. Volgend jaar worden er in het Masters-weekend geen conflicterende races verreden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet