DTM

DTM: Tom Coronel test DTM-Mercedes

dtmtomfront

Tom Coronel heeft op het circuit van Hockenheim vorige week tweemaal getest met de Mercedes-Benz CLK van het HWA-fabrieksteam. Coronel lijkt een serieuze kandidaat voor een positie als fabrieksrijder in de DTM, al is hij niet de enige die voor Mercedes getest heeft. ""Ik vind de DTM wel een heel aantrekkelijk kampioenschap, er wordt echt op hoog niveau gereden", zo is Coronel inmiddels overtuigd.

Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar / W. da Rin

De mogelijkheid om bij Mercedes te testen kwam tot stand via zijn manager Willy Weber. Eerst draaide Coronel op maandag drie ronden op het korte circuit van Hockenheim, maar toen trad er een technisch defect op aan de auto, waardoor het gaspedaal bleef hangen en de CLK de muur raakte. Dat betekende het vroegtijdige einde van de test. "Jammer, maar ik kon er echt niets aan doen"", verzekerde Coronel, hetgeen door de Mercedes-technici werd bevestigd. Op vrijdag kreeg de Huizenaar een nieuwe kans, al speelde toen het weer hem parten. "Het regende en het was maar een paar graden boven nul. De banden kwamen nauwelijks op temperatuur", zei hij.

Niettemin legde Coronel zo'n dertig tot veertig ronden op het korte circuit af en kreeg zodoende een aardige indruk van de auto. "Fantastisch om mee te rijden", luidde zijn commentaar. Omgekeerd toonde men zich bij het Mercedes-fabrieksteam HWA tevreden met de prestaties van de Nederlander. "We kijken bij zo'n test niet alleen naar de rondetijden", legt teammanager Hans-Jürgen Mattheis uit. "Het gaat er vooral om hoe de rijders met de auto omgaan, hoe ze met het team samenwerken en hoe ze zich aanpassen aan de omstandigheden. Samen met de technici moeten ze de juiste afstelling van de auto vinden. We werken met rijders die bij ons testen net zo als met onze eigen coureurs tijdens een raceweekeinde."

Naast Coronel testte ook de Zweedse rijder Rickard Rydell met Mercedes op Hockenheim. Beiden lieten een goede indruk achter: ""Ze waren beide zeer professioneel en maakten geen fouten", aldus Mattheis. Technisch directeur Gerhard Ungar van HWA vulde aan: "Ze zijn alletwee competitief." Of er voor Coronel een vervolg inzit, kon Mattheis nog niet zeggen. "We zullen de gegevens van de test zorgvuldig analyseren. Wellicht dat we binnenkort nog een keer gaan testen, wellicht ook nog met andere rijders." Een van de namen die in dat verband worden genoemd, is die van Christijan Albers.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet