DTM

DTM: Eerste foto DTM-Mercedes Patrick Huisman

primeur

Autosport.nl toont exclusief en als eerste de nieuwe Mercedes-Benz CLK wedstrijdauto, waarmee Patrick Huisman komend jaar uitkomt in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Samen met zijn teamgenoot Bernd Mayländer was Huisman de eregast op het kerstfeest van Eschmann Stahl, de hoofdsponsor van het team, in het Duitse Gummersbach. De naam van Huismans DTM-team luidt dan ook officieel Team Eschmann AMG Mercedes.

Tekst: René de Boer
Foto: Bas ter Haar Romeny

Directeur Hermann Eschmann is bijzonder verheugd over het positieve resultaat van de onderhandelingen met Mercedes-Benz. "In de Porsche Supercup hebben we niets meer te bewijzen, dus het is tijd voor een nieuwe uitdaging. De DTM is de absolute top in de Duitse en Europese autosport en biedt fantastische mogelijkheden voor relatiemarketing. Dat is voor ons de voornaamste reden dat we in de autosport actief zijn, en met het team van Olaf Manthey hebben we een uitstekende partner. In Olaf en de coureurs heb ik het volste vertrouwen! "

Ook Manthey zelf is opgelucht na de lange periode van praten en voorbereiden. "Dit is het mooiste kerstcadeau dat ik kan wensen", zegt de besnorde oud-coureur, die zelf jarenlang in de DTM actief was. "Het is alsof een droom uitkomt." Met het DTM-project komt een einde aan de deelname van Manthey Racing in de Porsche Supercup, waar het team met Patrick Huisman vier jaar achtereen de titel behaalde. "Met de DTM hebben we onze handen meer dan vol", aldus teambaas Manthey.

Na de eerste publicaties over zijn DTM-fabriekscontract afgelopen vrijdag in De Telegraaf, Autovisie en op Autosport.nl stond de telefoon bij Patrick Huisman roodgloeiend. "De reacties zijn zonder uitzondering enthousiast, het is echt niet te geloven", verklaart de rijder. Ook via DTM-Internetsites, zoals de fan-site www.dtmtobi.de, maken fans hun enthousiasme kenbaar over de komst van de Nederlandse coureur. Huisman kan in Duitsland op bijzonder veel sympathie rekenen. En dat er op de blauwe CLK achter zijn naam nog de Franse in plaats van de Nederlandse vlag stond, ach, dat leren ze in Duitsland vanzelf wel. Op de foto van links naar rechts: Patrick Huisman en Bernd Mayländer, teambaas Olaf Manthey en sponsor Hermann Eschmann.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet