VLN

VLN: Stef Dusseldorp weer met Falken BMW M6 GT3 aan de start

Ook dit jaar zet Falken weer twee auto's in de VLN Langstreckenpokal in. Men vertrouwt wederom op Porsche en BMW. Hoogtepunt is natuurlijk 24U Nürburgring. Vanaf het nabijgelegen Tyre Trade Center verzorgt men in de Eifel de totale bandenlogistiek van de diverse klantenteams. Stef Dusseldorp komt samen met Peter Dumbreck, Alexadre Imperatori en Jens Klingmann met de Falken BMW M6 GT3  uit.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Falken

Disseldorp
Goed nieuws voor Stef Dusseldorp. Wederom met de Falken BMW M6 GT3 op de Nordschleife van de partij!


Stef Dusseldorp weer met Falken BMW M6 aan de start
Voor Falken was 2017 het meest succesvolle jaar in haar Eifelgeschiedenis. Hoogtepunt was natuurlijk de zege bij de vierde VLN-wedstrijd op de Nordschleife. Markus Bögner COO van Falken Tyre Europe GmbH: "Zowel met de Porsche als de BMW zijn wij 100% competitief en daarom zullen wij ook dit seizoen weer beide auto's inzetten"


De Porsche 911 GT3 geldt natuurlijk als vaste waarde en sinds 2011 is dit model in verschillende varianten ingezet. Het aktuelle evomodel van de 911 beschikt over een 4.0L Boxermotor die ongeveer 500 pk levert terwijl de Falken banden voor maximale tractie zorgen. 300/660R18 voorbanden en 330710 R18 achterbanden.

Als rijders staan de Porsche fabrieksrijders Martin Ragginger(A), Klaus Bachler(A), Dirk Werner(D) en Sven Müller(D) onder contract. Müller won in het verleden de Porsche Mobil 1 Supercup en in 2016 de Duitse Carrera Cup.


2018 Porsche
Ook werkt men bij Falken weer op twee sporen. Men vertrouwt wederom op Porsche.

Evenals vorig jaar wordt de BMW M6 GT3 door Falken ingezet. In de bezetting nauwelijks wijzigingen. Stef Dusseldorp rijdt samen met Peter Dumbreck(GB), Alexandre Imperatori(CH) en Jens Klingmann(D) die veel ervaring uit de ADAC GT Masters en het Amerikaanse IMSA WeatherTech sportscar kampioenschap met zich meebrengt. De BMW is uitgerust met een 4,4L Biturbo motor die ongeveer 500 pk levert. Ook hier dezelfde bandendimensie 330/710R18. Het kleurenschema van de fraaie Falkenbolides blijft nagenoeg onveranderd.

Gridgirls
Ook zoekt men bij Falken voor 24U Nürburgring nog 10 gridgirls...


Het Falken Tyre Trade Center zal bij elke wedstrijd vertegenwoordigd zijn en staat open voor levering aan klanten teams. Bandenmaten 240/660R18 tot 330/710R18. Verschillende compounds zijn mogelijk. Voor 24U Nürburgring zoekt men bij Falken tevens gridgirls. Geïnteresseerde dames kunnen zich tot 30 maart a.s aanmelden bij 24h-falken@momentis.de

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 13 maart 2018 12:50

  Bestaat er al enige duidelijkheid over het programma van Beitske Visser? Gaat ze weer met Dennis Marschall onder de vlag van Schubert Motorsport rijden?

  • 1
  • 0
   
  Rush 14 maart 2018 23:55

  Super! Bewondering dat hij de laatste jaren een vaste plek heeft aldaar, succes!!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet