GT

GT: Droomdebuut Scott Hargrove met twee Pirelli World Challenge-overwinningen in St. Pete

180311 PWC St Pete Hargrove
Twee races, twee zeges voor debutant Scott Hargrove in St. Petersburg

Voor Scott Hargrove had het debuut in de Pirelli World Challenge niet beter kunnen verlopen. In de eerste wedstrijd op het stratencircuit van St. Petersburg klom de Canadees met zijn Porsche 911 GT3 R van Pfaff Motorsport op vanaf de zevende plaats en won vervolgens de eerste race van het seizoen. Daags erna vertrok Hargrove vanaf de pole en werd uitgeroepen tot winnaar toen de race met nog tien minuten te gaan gestaakt en niet meer hervat werd als gevolg van een zware crash van Bentley-rijder Alvaro Parente. Op zaterdag completeerden Toni Vilander (Ferrari) en Daniel Morad (Mercedes) de top drie. Op zondag eindigde de Duitse debutant Daniel Keilwitz in de Callaway-Corvette als tweede, Morad herhaalde zijn derde plaats van de dag ervoor.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PRMet slechts elf auto's aan de start van de GT(3)-klasse was de Pirelli World Challenge tijdens de opening van het nieuwe seizoen op het circuit van 'St. Pete' ver verwijderd van de indrukwekkende aantallen die we hier slechts enkele jaren geleden nog zagen. In de eerste ronde raakten er met Spencer Pumpelly (Aston Martin), Alvaro Parente (Bentley) en Parker Chase (Audi) ook nog eens drie rijders betrokken bij een crash, zodat er in de eerste wedstrijd uiteindelijk maar acht auto's hun rondjes reden. Na 20 minuten safety-car werd de race vrijgegeven. De sterk gestarte Hargrove reed op dat moment op de tweede plaats achter Daniel Morad, die de leiding in handen had gekregen nadat pole-sitter Vilander slecht weg kwam. In de 15e ronde plaatste Hargrove de beslissende aanval op Morad en nam de leiding over van zijn landgenoot. Morad verloor later ook nog de tweede plaats aan Toni Vilander en in die volgorde, met Hargrove voor Vilander en Morad, kwam het trio over de eindstreep. Daniel Keilwitz sloot het Corvette-debuut als vierde af, voor Michael Christensen in de Alegra-Porsche. Beste amateur was Martin Fuentes op de zesde positie.

180311 PWC Morad
Daniel Morad eindigde in beide races als derde

180311 PWC St Petersburg uitslag race 1

De overwinning van Scott Hargrove in de eerste race was een fraaie beloning voor zijn team Pfaff Motorsport, dat de Porsche 911 GT3 R van de Canadees weer moest oplappen na een crash in de kwalificatie. Vanwege het incident werd Hargrove teruggezet naar de zevende plek op de grid, maar dat weerhield hem dus niet van de overwinning. Voor de zondagsrace startte Hargrove vanaf de pole-position, omdat hij op zaterdag de snelste ronde gereden had. De tweede startplaats was voor de Duitse debutant Daniel Keilwitz in de Callaway-Corvette.

In de tweede race profiteerde Hargrove van zijn optimale uitgangspositie en nam de leiding, terwijl Keilwitz met een matige start terugviel naar de vierde plaats achter Vilander en Morad. Korte tijd later maakte Keilwitz het terreinverlies weer goed, maar op Hargrove stond geen maat en die bleef aan de leiding, mede geholpen door twee 'full course yellows', de eerste vanwege een crash van Vilander in ronde 13 en de tweede vanwege een ongeval van Spencer Pumpelly in de TRG-Aston Martin. Een zware crash van Alvaro Parente, die ogenschijnlijk zonder remmen rechtdoor schoot in Turn 10, waarop de Bentley rechtstandig in de bandenstapels tot stilstand kwam, maakte een voortijdig einde aan de wedstrijd. Zo kon Hargrove zijn tweede overwinning van het weekeinde laten noteren, voor Keilwitz en Morad. De winst in de amateurklasse ging wederom naar Fuentes. In de aparte races van de GTS-klasse voor GT4-auto's was het veld met 28 auto's duidelijk groter. Hier behaalde Lawson Aschenbach met de Blackdog Racing Chevrolet Camaro twee overwinningen, beide malen voor de Italiaan Gabriele Piana in de Mühlner-Porsche Cayman.

180311 PWC St Petersburg uitslag race 2

180311 PWC Keilwitz
Daniel Keilwitz werd in de Callaway-Corvette op zondag tweede

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet