GT

GT4: Volledig gevuld veld voor GT4 European Series

180310 GT4 Field
Negen verschillende merken (en tien types) in het Europese GT4-veld voor 2018

Met 47 ingeschreven auto's heeft de GT4 European Series een vol veld voor het komende seizoen. Letterlijk, want de geselecteerde auto's vormen het maximaal toegestane aantal voor de races op Brands Hatch en Zolder. Op het circuit in Belgisch Limburg, waar afgelopen donderdag de officiële testdag plaatsvond, gaat het seizoen op 6 en 7 april aanstaande van start. Met MDM Motorsport, Equipe Verschuur en V8 Racing zijn er drie Nederlandse teams van de partij. Opmerkelijk is het ontbreken van titelverdediger Ekris Motorsport, hoewel deze ontwikkeling er al langer aan zat te komen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: GT4 European Series/Chris Schotanus

"De GT4 European Series wordt dit jaar uitzonderlijk", zegt seriemanager Max Braams namens de organiserende SRO. "De 47 inschrijvingen voor het volledige seizoen vormen een nieuw record, waarbij de komst van nieuwe auto's de serie duidelijk naar een hoger niveau getild heeft. De meeste van onze deelnemers van vorig jaar keren terug, terwijl we tal van nieuwe teams uit heel Europa mogen verwelkomen. Ik geloof dat we een uitstekende mix van Silver-, Pro-Am- en Am-combinaties hebben, zodat elk team en elke rijder in de serie veel plezier kan beleven." De exacte aantallen van teams per categorie staan nog niet vast, omdat nog lang niet alle teams hun rijderscombinaties hebben aangekondigd.

Natuurlijk zijn de voor dit jaar nieuwe GT4-auto's, de Audi R8 LMS GT4, de BMW M4 GT4, de Chevrolet Camaro GT4 en de Mercedes-AMG GT4, in het veld vertegenwoordigd. Daarnaast staan de al bekende GT4-auto's van Aston Martin, Ginetta, KTM, McLaren en Porsche op de lijst.

180310 GT4 MDM BMW
Nog maagdelijk wit tijdens de testdag: de MDM-BMW met het startnummer 1

De drie Nederlandse teams MDM Motorsport, Equipe Verschuur en V8 Racing komen met drie verschillende merken in actie. MDM Motorsport brengt twee nieuwe BMW M4 GT4's aan de start. Rijders zijn hier nog niet officieel aangekondigd.

180310 GT4 Moras McLaren
Liesette Braams deelt de Las Moras/Verschuur-McLaren met Sven Van Laere

Equipe Verschuur keert terug in de serie met de beide McLaren 570S GT4's, waarvan de ene wordt bestuurd door Ricardo van der Ende en Finlay Hutchinson en de andere, rijdend onder de inschrijving van Las Moras Racing by Equipe Verschuur, met Liesette Braams en de Belg Sven Van Laere.

180310 GT4 Moras Camaro
Twee Camaro's bij V8 Racing, waaronder de auto van Luc Braams/Duncan Huisman

Ook V8 Racing, dat twee nieuwe Chevrolet Camaro GT4.R's inzet, heeft één auto als 'Las Moras Racing by V8 Racing' rijden, wat eveneens duidt op deelname van de familie Braams. Inderdaad is het hier Luc Braams die de auto rijdt, uiteraard in de vertrouwde combinatie met Duncan Huisman. Inmiddels is het ook bekend dat de tweede Camaro zal worden bestuurd door Jelle Beelen en Wolf Nathan.

180310 GT4 Kox KTM
Artist's impression van de KTM van Stéphane Kox/Eike Angermayr

Verder kunnen we, naast de al eerder gemelde deelname van Rob Severs in de Porsche van Allied Racing,  nog de deelname van Stéphane Kox melden, die een van de in totaal vier door Reiter Engineering ingezette KTM X-Bow GT4's zal delen met de Oostenrijker Eike Angermayr. "Mijn sponsors stellen me in de gelegenheid me dit seizoen volledig te concentreren op GT4", aldus de Eindhovense. "Met Eike Angermayr heb ik een heel snelle teamgenoot en met Hans Reiter een bijzonder ervaren teambaas." Kox en Angermayr rijden een van de beide KTM's die zijn ingeschreven onder de vlag van True Racing. De andere twee X-Bows rijden als 'InterNetX-Reiter'.

Tijdens de testdag van afgelopen donderdag, die met name in de middag onder natte omstandigheden verreden werd, zorgde de Belg Nico Verdonck voor de snelste tijd in de Porsche Cayman GT4 van het Duitse PROsport Performance.

De volledige inschrijflijst van teams met auto's voor het komende seizoen is hier te vinden.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet