Porsche Carrera Cup Benelux

Glenn Van Parijs komt uit in liefst twee Porsche Cups

Glenn van Parijs Porsche  A81F7202

Autocoureur Glenn Van Parijs komt dit seizoen uit in de Porsche Benelux Cup én in de Duitse Porsche Carrera Cup. De 22-jarige inwoner van Hasselt komt in de Benelux Cup uit voor Belgium Racing, in de Carrera Cup gaat hij racen voor MRS GT Racing. In beide klassen racet hij in een Porsche GT 3 Cup Mk II.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Glenn maakte vorig seizoen in de Porsche Cup Benelux zijn debuut in de autosport. Hij liet direct zijn talent zien door kampioen van de B-klasse te worden en een aantal podiumplaatsen te scoren in het overall-klassement. Bovendien werd hij genomineerd als Rookie of the Year door de Belgische autosportbond RACB. Dat hij nu ook in de zeer sterk bezette Duitse Porsche Cup gaat racen, betekent voor hem een stap hogerop.

"Ik ben vorig seizoen al naar twee races wezen kijken", zegt Glenn. "Eén op de Nürburgring en één op de Hockenheimring. Het ging er heftig aan toe. Het wordt weer helemaal nieuw voor me. Natuurlijk ken ik de auto, maar de manier van racen zal totaal anders zijn. Het zal ook wat zwaarder zijn dan de Benelux Cup."

PCCB RND5 ZLDR 114

Dat Glenn talent heeft, is ook in Duitsland opgevallen, want hij is er opgenomen in het juniorprogramma, een soort van talent pool. De rijders die erin zijn opgenomen, krijgen ondersteuning, maar moeten zich wel op meerdere vlakken bewijzen. "Ze beoordelen je zowel op de baan als ernaast. Je krijgt mediatraining en gaat naar fitnesskampen", legt hij uit. Hij is er maar wat blij mee. "Mijn ambitie is leren, leren, leren."

De ervaring, kennis en kunde die Glenn in Duitsland verwacht op te doen, wil hij toepassen in de Benelux Cup in de hoop vooraan te kunnen meedoen. Hij verwacht er veel van. Hij heeft in MRS GT Racing een zeer ervaren team in de Duitse Carrera Cup. "Ze weten daar heel goed waar ze mee bezig zijn. Ik verwacht er een hoop te kunnen leren." In de Benelux Cup kan hij bij Belgium Racing ook op een zeer professionele omgeving rekenen. "Daarom was het mij dan ook een logische beslissing opnieuw voor dit team te kiezen."

Voordat zijn seizoen op 14 april van start gaat op het circuit van Oschersleben, zal hij nog twee keer testen. Zijn eerst test is op 3 en 4 april, eveneens op het circuit van Oschersleben. Op 19 april volgt een test op het circuit van Spa-Francorchamps. Vooral de test in Duitsland komt hem goed van pas aangezien hij nog nooit op één van de banen van de Carrera Cup heeft gereden. "Maar de circuits die ik nog niet ken, rijd ik op de simulator in Delft."

Na de tests wacht hem een intensief en lang seizoen. Glenn heeft dit jaar maar liefst 13 raceweekeindes. Het betekent dat hij het even rustiger aan moet doen voor wat betreft zijn studie Handelswetenschappen aan de Universiteit van Brussel. Gelukkig werkt de universiteit daar volop aan mee. Hij heeft een zogenaamd sportstatuut waardoor hij een flexibele regeling heeft voor collegebezoek en examens. Voor nu kan hij zich dus zoveel mogelijk richten op zijn sport. "Het wordt een mooi seizoen."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet