Formula 4

Formule 4: Zoon motorsportlegende Mick Doohan kiest voor de autosport

Zijn vader was een kunstenaar op twee wielen, de zoon van de vijfvoudige wereldkampioen Mick Doohan is een hoopvol talent op vier wielen. De 15-jarige Jack Doohan zal komend seizoen als gaststarter aan geselecteerde ADAC Formule 4 wedstrijden deelnemen. De 15 jarige Doohan wil zoveel mogelijk ervaring opdoen en zal ook aan de F4 wedstrijden in Engeland en Italië deelnemen.


2018 Mick Doohan In de voetsporen van zijn legendarische vader. Maar dan op vier wielen. We zijn benieuwd.


Tekst Willem J. Staat
Foto ADAC Motorsport

Red Bull Junior Jack Doohan: " Ik kijk nu al koortsachtig naar deze uitdaging uit. Om voor een succesvol team als Prema uit te komen, daar kon ik alleen maar van dromen. Sinds mijn achtste jaar zit ik op de kart en heb daardoor een solide basis verkregen. Nu wordt het tijd om aan mijn volgende stap in de autosport te werken."

In de kartwereld behaalde Doohan zowel in Australië als in Europa diverse successen. De 16-jarige Enzo Fittipaldi(kleinzoon van Emerson) komt eveneens voor het team van Prema uit. Het is nog niet bekend bij welke wedstrijden Doohan aan de start zal verschijnen.

Prema-teambaas Angelo Rosin: " Het gaat interessant worden om met Jack samen te werken. Met de blik op zijn familiegeschiedenis gericht ben ik ervan overtuigd dat hij zich snel in zijn nieuwe omgeving zal thuis voelen, zoveel mogelijk leert en ervaring verzamelt zodat hij in 2019 zijn profiel kan aanscherpen.

Zijn vader Mick werd tussen 1994 en 1998 wereldkampioen in de 500cc klasse. In 137 starts zegevierde hij 54 maal en vertrok 58 maal vanaf pole. 95 maal reed Mick op het podium. Een finishpercentage van maar liefst 69,34 procent. Bij de Japanse GP in 1999 verscheen vader Mick voor het laatst aan de start.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet