Sportscars

Sportscars: 29 inschrijvingen voor Michelin Le Mans Cup, Nederlanders Hoogenboom en Van Uitert in LMP3

180305 Le Mans Cup
LMP3's en (een paar) GT3's in de Michelin Le Mans Cup

Vandaag presenteerde de Automobile Club de l'Ouest de deelnemerslijst voor de Michelin Le Mans Cup, de competitie voor GT3- en LMP3-auto's met in totaal zes evenementen tussen medio april en eind oktober, waarvan uiteraard de beide 55-minuten-races 'Road to Le Mans' in het voorprogramma van de 24-uursrace aan de Sarthe de meest prestigieuze zijn. In totaal hebben zich 29 teams voor deelname ingeschreven, waarvan 23 met LMP3's en zes met GT3's. Dat is weliswaar 50 procent meer dan vorig jaar, maar nog steeds een vrij summier aantal. Met Leonard Hoogenboom en Job van Uitert, die beide de overstap maken vanuit de Formule 4, staan er twee Nederlanders op de deelnemerslijst. Beide rijders komen uit in de LMP3-klasse.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Leonard Hoogenboom komt in actie met een Norma M30-Nissan van het kampioensteam van vorig jaar, het Luxemburgse DKR Engineering, die hij zal delen met de Duitser Jens Petersen. Job van Uitert, die eerder ook al een programma in de European Le Mans Series met het Britse RLR M Sport aankondigde, rijdt in de Michelin Le Mans Cup een Ligier JS P3-Nissan van dezelfde renstal, zijn teamgenoot is de Canadees John Farano. Ligiers en Norma's waren er ook vorig jaar al in het LMP3-veld van de Michelin Le Mans Cup te vinden, maar dit seizoen staat er ook een Ginetta P3-15 op de lijst, ingeschreven door het Japanse team TKS met Shinyo Sano als tot nu toe de enige aangekondigde rijder. Verder veel bekende teams als United Autosports en het Franse Graff, elk met drie auto's, in het geval van Graff een mix van twee Ligiers en een Norma.

De GT3-klasse is een soort veredelde Ferrari-merkencup met vijf 488's, waarvan drie van het Zwitserse Kessel Racing en de overige van Spirit of Race en AF Corse. De enige niet-Ferrari is de Ebimotors-Porsche 911 GT3 R.

Het seizoen start op 14 april met een twee-uursrace op het Circuit Paul Ricard, waar drie dagen eerder een collectieve test plaatsvindt. De volgende race is op 12 mei op Monza, de beide 'Road to Le Mans'-races vinden op 15 en 16 juni plaats. Na Le Mans wordt er op 21 juli gereden op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg, gevolgd door een race op Spa-Francorchamps op 22 september. Ruim een maand later, op 27 oktober, wordt het seizoen afgesloten op het Autodrómo Internacional do Algarve in Portimão in Portugal. Behalve op Le Mans, waar twee keer 55 minuten gereden wordt, zijn alle races twee uur lang.

De volledige inschrijflijst voor het seizoen 2018 is hier te vinden.

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Dirk 06 maart 2018 10:15

    Hoogenboom dus niet naar USF2000 waar hij vorig jaar testte

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet