Diversen Nationaal

DNRT: Racing Team Nederland wint FEBO Final 4, kampioenschapstitel voor 2e maal naar De Borst en Van Riet

Final4-7127

De FEBO Final 4, de finalerace van het Winter Endurance Kampioenschap 2017-2018, is gewonnen door Jan Lammers en Giedo van der Garde. Het duo wist met de door Racing Team Nederland geprepareerde Ligier LMP3 de vier uur durende wedstrijd te winnen.

Final4-7027

FEBO Racing Team-rijders Dennis de Borst en Pim van Riet pakten voor de tweede maal op rij de kampioenstitel.

Tekst: PR
Foto's: Co van der Gragt, Erik van der Schaaff en PR

a 115


De dag startte met de kwalificatietraining op een koud maar droog circuit, waarbij het team van Jan Lammers en Giedo van der Garde al snel liet blijken een van de favorieten voor de dagzege te zijn. Met een sterke tijd van 1:34.996 werd de toon gezet met de gele Racing Team Nederland LMP3 auto. Op de tweede plaats kwalificeerden zich Bob Herber en Daan Meijer (Mercedes SLS GT3). De snelste tijd in Divisie II werd genoteerd door BMW-coureurs Lars Harbeck en Sven Markert. In Divisie III klokten Jan Schouten en Ton Vink (BMW 320D) de beste tijd, terwijl deze eer in Divisie IV naar Frank Poll en Guus de Koster ging (BMW E36).

Final4-6919

Problemen bij de Mercedes SLS GT3 van Herber en Meijer zorgde ervoor dat zij niet aan de opwarmronde konden deelnemen en vanuit de pitlane de race moesten aanvangen.

Start

Bij de start van de race kwam de LMP3-bolide van Racing Team Nederland niet goed weg, waardoor de Porsches van de equipes Paul Harkema/Niels Langeveld en Marcel van Berlo/Kay van Berlo de leidende posities konden overnemen.

VDGarde er uit Lammers er in

Het duurde echter niet lang voordat de gele Jumbo prototype racer van Lammers en Van der Garde weer de koppositie overnam in de openingsronde. Naarmate de race vorderde, wisten zij hun voorsprong steeds verder uit te bouwen. De leidende positie kwam nauwelijks in gevaar.

Jumbo voorsprong van 6 ronden

Na vier uur racen werd de LMP3-bolide van Racing Team Nederland als winnende auto afgevlagd. Marcel van Berlo en Kay van Berlo reden ook een sterke race en werden als tweede geklasseerd, voor Thijs Heezen en Jos Menten (Porsche).

Pitstop Bleekemolen Schulz porsche
Pitstop equipe Bleekemolen/Schulz

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet