Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Gwendolyn Hertzberger naar AR Motorsport

Gwendolyn Hertzberger zal ook in 2007 actief zijn in het Noord-Europees Formule Renault 2.0 kampioenschap. De rijdster uit Lisse heeft hiertoe overeenstemming bereikt met AR Motorsport.

Tekst: Sander Dorsman.

Hertzberger maakte vorig jaar voor het eerst kennis met de Formule Renault 2.0 en reed het complete NEC Formule Renault 2.0 seizoen voor Van Amersfoort Racing. Ondanks haar geringe ervaring in de autosport boekte de 20-jarige rijdster progressie gedurende het seizoen. De samenwerking met AR Motorsport is niet geheel nieuw voor Gwendolyn. Eerder deze winter testte Gwendolyn tweemaal voor het Nederlandse team op het Circuit Park Zandvoort.

Teambaas Ronald Heiligers: “Ik ben blij dat Gwendolyn voor ons team heeft gekozen. Ze heeft een goed testprogramma voor ons afgewerkt, waarbij het accent voornamelijk lag op het beter leren begrijpen van de auto, zodat ze met voldoende kilometers in de benen de overgang naar het nieuwe seizoen in de NEC Formule Renault 2.0 kan maken. Ik ben ervan overtuigd dat Gwendolyn regelmatig in de top tien kan belanden wanneer zij zich blijft ontwikkelen.”

Ook Gwendolyn Hertzberger is tevreden met het contract: “Na een verkennend seizoen in de NEC Formule Renault 2.0, ben ik opgetogen dat ik opnieuw mag deelnemen aan dit kampioenschap. Ik heb afgelopen jaar veel geleerd en wil deze stijgende lijn doortrekken. Ik heb bewust gekozen voor AR Motorsport, want ik heb in het naseizoen prima kunnen samenwerken met het team. Ik wil met AR Motorsport elke wedstrijd voor het maximale resultaat gaan en ben pas tevreden wanneer ik in de top tien zal eindigen. Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om mijn nieuwe sponsor Staszewski Amsterdam in het bijzonder te bedanken voor deze schitterende mogelijkheid die ik met beide handen zal aangrijpen. Ik zal op 30 en 31 januari weer gaan testen voor AR Motorsport op Zandvoort!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet