GT

GT: Kans voor junioren bij Team Rosberg in ADAC GT Masters

Na zeven jaar afwezigheid keert Team Rosberg weer terug in de ADAC GT Masters. Zoals bekend ook het team voor de Lamborghini Huracan GT3 en vanmorgen maakte men de line-up voor komend seizoen bekend. De Italiaan Michele Beretta(23) vormt met de Fin Aaro Vainio(23) een combinatie, terwijl de Zweed Jimmy Eriksson(26) samen met de 18 jarige Duitser Jonathan Dudek zal uitkomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto ADAC Motorsport

2018 Team Rosberg
Keke Rosberg en Arno Zensen gaan in de ADAC GT Masters voor jong talent.

Kans voor junioren bij Team Rosberg in ADAC GT Masters
Een enigszins verrassende line-up bij Team Rosberg in de ADAC GT Masters voor komend seizoen. Teammanager Arno Zensen: "De autosport is steeds in beweging en daardoor ontstaan spannende nieuwe projecten. Zo succesvol wij de afgelopen jaren in de DTM waren willen wij nu ook in de ADAC GT Masters bewijzen. Voor iedereen zal het duidelijk zijn dat hier een leerproces aan vooraf gaat." In 2009 en 2010 was Team Rosberg in de ADAC GT Masters actief. men behaalde meerdere podiumplekken en één overwinning.

Om in de ADAC GT Masters een woordje mee te kunnen spreken heeft men zich bij Team Rosberg de diensten verzekerd van de Italiaan Michele Beretta, die in 2016 eenmaal als gaststarter optrad en vorig jaar het Italiaanse GT kampioenschap op zijn naam schreef. Zijn partner Aaro Vaninio is eveneens geen onbeschreven blad. De Fin deed in het Italiaanse GT kampioenschap de nodige ervaring op.
De 18 Jarige Jonathan Dudek is de jongste rijder bij Team Rosberg. Hij rijdt samen met Jimmy Eriksson, de oudere broer van Joel Eriksson, en won in 2012 de Duitse F3 titel.

De inmiddels 62-jarige Arno Zensen: " Ondanks hun jeugdige leeftijd zijn Michele en Aaro zeer ervaren rijders, maar ook Jonathan voldoet aan onze criteria en zal zeker enige punten verzamelen. Jimmy is de juiste mentor die hem nog veel kan bijbrengen. Natuurlijk moet je de concurrentie niet onderschatten. Gevestigde teams en sterke rijders zijn dit jaar in de ADAC GT Masters goed vertegenwoordigd. We hopen dat we af en toe vooraan in het startveld voor de nodige furore kunnen zorgen." Met zoveel Junioren gaat men bij Team Rosberg uiteraard voor het Juniorenklassement.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet