Diversen

Div: Ook Robin Frijns aan de start bij seizoensopening Braziliaanse stockcars

180228 Frijns Stockcar
Robin Frijns en 'Nelsinho' Piquet vormen volgende week een team op Interlagos

Het wordt druk met Nederlandse rijders bij de seizoensstart van het Braziliaanse stockcar-kampioenschap, volgende week op het circuit van Interlagos. Het is de enige wedstrijd waarbij er per auto twee coureurs in actie komen en dat geeft heel wat rijders van buiten Brazilië de kans om te proeven aan het spectaculaire kampioenschap. Nadat eerder al Jeroen Bleekemolen en Nicky Catsburg hun deelname aan het evenement aankondigden, maakt Robin Frijns nu het Nederlandse trio vol. De Limburgse rijder start samen met Nelson Piquet jr. in de 'Corrida de Duplas', zoals de race genoemd wordt. Het duo komt uit voor het team Full Time in de kleuren van Texaco onder het startnummer 33, dat we ook van een andere Limburgse coureur kennen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Frijns en Piquet jr. zijn geen onbekenden van elkaar, want ze streden twee seizoenen lang samen in het FIA Formule E-kampioenschap. "Het wordt mijn eerste trip naar Brazilië en de eerste keer dat ik met stockcars rijd", zegt Frijns. "Ik kijk er zeer naar uit om samen te werken met Nelson, die ik uiteraard ken uit de Formule E. Het circuit van Interlagos ken ik nog niet, maar ik leer nieuwe circuits altijd vrij snel. Ik ben super gemotiveerd om te racen en deel te nemen aan alle activiteiten tijdens het weekeinde."

Hoewel Nelson Piquet jr. op Interlagos aan zijn eerste volledige seizoen in de Braziliaanse stockcars begint, heeft hij wel aan alle tot nu toe verreden edities van de 'Corrida de Duplas' deelgenomen, telkens samen met Átila Abreu. In 2014 vond de openingswedstrijd ook op Interlagos plaats, in de daaropvolgende jaren werd er gereden op de circuits van Goiânia en Curitiba. Vorig jaar was er geen 'Corrida de Duplas', maar voor het komende seizoen is deze traditie weer in ere hersteld, en dus met volop Nederlandse inbreng. Vanuit België komen Laurens Vanthoor en Jerôme d'Ambrosio aan de start.

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Racing-Fan 28 februari 2018 12:24

    Best een leuk evenement maar de race is wel erg kort.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet