TCR Series

TCR: Peugeot nu ook in TCR Germany

Na VW, Audi, Seat, Honda, Opel en Renault komt er in de TCR een zevende merk bij. Voor de eerste maal zal Peugeot door het Oostenrijkse Niedertschneider team vertegenwoordigd zijn.

Tekst Willem J. Staat
Foto;s: ADAC Motorsport/ Willem J. Staat

2018 TCR Persfoto
Weer een mooie aanwinst voor de TCR Germany

Peugeot nu ook in TCR Germany
In 2017 deed de Oostenrijker Lukas Niedertschneider zijn eerste TCR-ervaringen met een Seat Leon TCR in het ADAC kampioenschap op. Voor dit seizoen heeft het team van Niedertschneider Motorsport voor de Peugeot 308 TCR gekozen.

Lukas Niedertschneider: "Ik verheug mij op het komende seizoen. Nadat ik vorig jaar de ADAC TCR Germany heb leren kennen, heb ik het volste vertrouwen dat ik met deze ervaringen goede resultaten kan behalen. Van de nieuwe Peugeot 308 TCR heb ik hoge verwachtingen." Tijdens het openingsweekend in Oschersleben behaalde Niedertschneider met een 8e plek zijn beste resultaat.

De in januari gepresenteerde Peugeot 308 TCR beschikt over ruim 350 pk en is een door ontwikkeld uit de Peugeot 308 Racing Cup.

Teameigenaar Martin Niedertschneider: " Op grond van onze langdurig verbintenis met Peugeot zijn we erg trots op dat we de 308 TCR kunnen inzetten. De keuze is ook niet toevallig want Niedertscheider behoort in Oostenrijk al tot de tweede generatie Peugeot dealers.

2018 Peugeot TCR
Ook was de Cup-versie afgelopen seizoen in het voorprogramma van 24 U Nürburgring te zien.

Reacties

  • 3
  • 0
   
  Dirk 27 februari 2018 09:56

  Ik verwacht dat TCR zich tot een soort Blancpain status ontwikkelt met semi fabriekssteun, en dat is helemaal niet verkeerd ;-)

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 27 februari 2018 11:18

  Volledige fabriekssteun is mooi maar vaak gaan de kosten dan ook enorm omhoog en als de fabrikanten dan na een aantal jaren afhaken dan ploft het kampioenschap. Semi-fabriekssteun is daarom inderdaad niet verkeerd.

  • 0
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 28 februari 2018 15:23

  renault in TCR ???? dit is een prive team zal het erg moeilijk krijgen tegen alle fabrieks klanten autos

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 28 februari 2018 22:12

  De Alfa heeft het ook prima gedaan tegen de "fabriekswagens" dus zou niet weten waarom de door Vukovic Motorsport ontwikkelde Renault dat niet kan. De Audi die door het team ontwikkeld is was ook prima.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet