GT

Prachtige sportieve uitdaging voor Rob Severs in GT4 European Series

De Porsche waarmee Rob Severs in 2018 racet

Autocoureur Rob Severs maakt zijn comeback in de GT4 European Series. De racende BMW-dealer uit Woerden zal tijdens dit internationale topkampioenschap een team vormen met de sterke Duitse rijder Hendrik Still. 'In een zeer competitief veld met liefst 40 GT-bolides van veel verschillende merken, wordt dit een prachtige sportieve uitdaging', aldus Severs.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Rob Severs is bepaald geen onbekende in de GT4 European Series. Met meerdere jaren GT4-ervaring, vele podiumplekken, twee vice-kampioenschappen en een prachtige zege op het Zandvoortse circuit in 2016, kent hij deze cup bijzonder goed.

Mooie stap
Nadat Severs vorig seizoen had overgeslagen, is hij er dit jaar weer bij. Bij het Duitse team van Allied Racing zal hij een koppel vormen met Hendrik Still. Het duo bestuurt in 2018 een Porsche Cayman GT4 MR.
'Hendrik is een sterke, ervaren coureur. Met hem heb ik een teamgenoot aan wie ik mijzelf mooi kan meten. Daarnaast wordt Allied Racing semi-ondersteund door de Porsche-fabriek, is de auto lichter gemaakt en heeft deze bovendien iets meer vermogen gekregen. Alle ingrediënten voor een snel seizoen zijn aanwezig', vertelt Severs enthousiast.
'Dit is een kans die ik niet kon laten liggen. Vanuit mijn sportieve raceambitie gezien, is dit weer een heel mooie stap. Hoewel de eerste wedstrijd pas 7 april is, is het deelnemersveld al helemaal vol en bijzonder competitief. Er rijden straks fabrieksteams van onder andere Mercedes en Audi en ook Maserati's, KTM's, Camaro's en McLarens in de rondte. De hoeveelheid pk's wordt elk jaar indrukwekkender en de cup steeds leuker.'

Rob Severs European GT4 coureur

Testen
Om begin april goed aan de start te kunnen verschijnen, gaat Severs deze week testen op het Italiaanse circuit van Misano. Volgende week donderdag staat er in Zolder een tweede oefensessie op het programma. Op dit Belgische circuit zal ook het openingsweekend plaatsvinden. De Europese GT4-rijders zullen vervolgens de banen van het Britse Brands Hatch, Misano en het Belgische Spa-Francorchamps bezoeken. Het kampioenschap wordt afgesloten met races op de Hongaarse Hungaroring en het vermaarde Duitse circuit Nürburgring.
De hierboven genoemde wedstrijden op Zolder, Spa-Francorchamps en de Nürburgring tellen tevens mee voor het GT4 Benelux-kampioenschap. 'Als toetje zullen we begin oktober ook nog de Benelux GT4-races op Zandvoort rijden. Aan mijn thuiscircuit heb ik goede herinneringen, omdat ik daar mijn laatste Europese GT4-race heb gewonnen', besluit Severs.

Kalender European GT4 Series 2018:
7-8 april op Zolder (België)
5-6 mei op Brands Hatch (Engeland)
22-24 juni op Misano (Italië)
21-22 juli op Spa-Francorchamps (België)
1-2 september op Hungaroring (Hongarije)
15-16 september op Nürburgring (Duitsland)

Kalender Benelux GT4 Series 2018:
7-8 april op Zolder (België)
30 juni-1 juli op Nürburgring (Duitsland)
21-22 juli op Spa-Francorchamps (België)
15-16 september op Nürburgring (Duitsland)
6-7 oktober op Circuit Park Zandvoort (Nederland)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet