24H Series

24H Series: Bas Koeten Racing is ‘Launch Customer’ van de nieuwe Cupra TCR

IMG 3093

Op maandag 19 februari kreeg het team van Bas Koeten Racing officieel twee nieuwe TCR auto's overhandigd bij de fabriek van SEAT Sport in Barcelona. De nieuwe auto's hebben vanaf nu officieel de merknaam Cupra TCR als gevolg van de recente aankondiging dat Cupra als eigen merk zal voortbestaan.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

IMG 3136


Voor Bas Koeten Racing zijn deze twee nieuwe auto's alweer de achtste en negende TCR auto die door SEAT Sport aan het team zijn afgeleverd sinds begin 2015. Bas Koeten: "Dit benadrukt onze sterke relatie met SEAT Sport. We hebben een zeer goede ervaring met de TCR auto's vanuit Spanje en we zijn erg tevreden over de ondersteuning die we ontvangen. We zijn er trots op dat wij als vaste klant de eerste twee Cupra TCR auto's in ontvangst mochten nemen en daarmee Launch Customer zijn.

IMG 3129

De nieuwe Cupra TCR auto's worden met name ingezet in de 24h Series waar Bas Koeten Racing al sinds het allereerste begin in 2006 deel van uitmaakt. Jelle Koeten: "We hebben inmiddels meer dan zestig internationale 12h/24h races gedaan. Ons team is zeer ervaren en we maken daarbij al jaren graag gebruik van de SEAT Leon TCR, nu Cupra TCR genaamd. We streven ernaar onze rijders altijd nieuwe auto's aan te bieden voor het best mogelijke resultaat. We bedanken SEAT Sport voor hun doorlopende ondersteuning en we gaan voor goud met onze achtste en negende TCR auto van SEAT Sport."

IMG 3133

Het team van Bas Koeten Racing bestaat sinds 2003 en begon toentertijd in de SEAT Endurance Cup. In 15 jaar tijd is het team uitgegroeid tot één van de grootste raceteams van Nederland met een vloot van meer dan 20 raceauto's. Sinds de introductie van TCR is het team betrokken bij deze categorie in de toerwagenracerij. Wereldwijd zijn er sinds 2015 reeds meer dan 600 TCR auto's gebouwd door ruim 10 verschillende fabrikanten en in 2018 worden er meer dan 15 verschillende TCR-kampioenschappen georganiseerd. In 2015 nam Bas Koeten Racing met coureur Bas Schouten reeds deel aan de TCR International Series, gevolgd door een seizoen TCR Germany. In 2016 en 2017 reed het team ook in TCR Benelux en liet niemand minder dan Tom Coronel bij de openingsrace van dit kampioenschap debuteren in een SEAT Leon TCR op Spa-Francorchamps. Met ingang van 2018 is het wereldkampioenschap voor toerwagens, het WTCC, omgedoopt tot WTCR en wordt er gereden volgens het technisch reglement van TCR. Dit houdt in dat TCR de hoogste categorie toerwagens is geworden dat lokale, regionale en een mondiale competitie kent.

IMG 3135
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet