GT

GT: Claudia Hürtgen met RWT Racing Corvette C7 GT3-R in ADAC GT Masters

Claudia Hürtgen wisselt van merk. Na jaren voor BMW actief geweest te zijn komt de inmiddels 46-jarige Duitse rijdster voor het RWT Team van Gerd Beisel uit en vormt samen met Sven Barth een combinatie.

2018 Sven Barth
De RWT Callaway Corvette C7 GT3-R gaat voor het Trophy klassement en misschien meer verrassingen?

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Claudia Hürtgen met RWT Racing Corvette C7 GT3-R in ADAC GT Masters
2018 betekent het vijfde ADAC GT Masters seizoen voor het team van RWT Racing. In 2014 behaalde men op de Nürburgring de allereerste overwinning en in 2017 behaalde het team op de Red Bull Ring een derde plek.

Teameigenaar Gerd Beisel: " Met Claudia onder contract verwachten wij wel e.e.a. Ik denk dat wij de juiste weg zijn ingeslagen. Zij kan ons niet alleen verder naar voren brengen maar ik denk dat wij met deze combinatie om de zege kunnen strijden.

Sven Barth(sinds 2013 voor het team actief in de ADAC GT Masters): " Claudia beschikt over 30 jaar autosportervaring en heeft alleen in de GT Masters zeven races gewonnen. Dit zegt wel wat."

Hürtgen was de laatste jaren vooral bij de ontwikkeling van de BMW Z4 GT3 en de M6 betrokken en heeft voor het team van Schubert Motorsport talloze tests afgewerkt. In 2014 beleefde zij in de ADAC GT Masters haar beste wedstrijdseizoen toen zij dankzij vier overwinningen het seizoen als vierde in de eindstand van het kampioenschap afsloot."

Claudia Hürtgen: " Aan het eind van 2015 was ik bij de presentatie in Hockenheim aanwezig en heb sindsdien de Performance van de Corvette nauwlettend gevolgd. Een fantastische auto met een 6,3L atmosferische motor. Gewoon een droom. Wij willen het Trophy Klassement winnen en zoveel mogelijk succes behalen"

IMG 1484
Na jaren voor BMW te zijn uitgekomen wisselt Hürtgen van merk.

Reacties

  • 4
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 22 februari 2018 18:20

  Maar ze reed ook de 24 uur van Le Mans in een Roock Porsche 993 Turbo

  • 6
  • 3
   
  Willem J. Staat 22 februari 2018 19:01

  @Anonieme gebruiker. Niet echt relevant meer, als je de laatste 15 jaar fabrieksrijdster voor BMW bent geweest. Dan is dit nogal een overstap.

  • 4
  • 4
   
  Anonieme gebruiker 23 februari 2018 12:42

  Beste Willem wat jij niet weet of relevant vindt wil een ander misschien wel weten.

  • 3
  • 2
   
  Willem J. Staat 23 februari 2018 18:13

  @Anonieme gebruiker. Niet weet? Ik loop al 41 jaar rond en daarbij heeft Mevr. Hürtgen vanaf het begin van haar carrière in diverse categorieën mijn pad gekruist. In de bovenstaande context is het alleen maar van belang dat zij binnen het ADAC GT Masters circus van werkgever verandert. Niet dat zij ooit een "blauwe maandag" in een andere serie actief was.

  • 1
  • 0
   
  Rush 23 februari 2018 22:41

  Goede stap van haar, heeft haar BMW sporen zeker verdiend, met name voor Schubert veel goed werk gedaan. Dan nu een nieuwe stap, zal haar goed gaan volgen.

  • 3
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 24 februari 2018 03:30

  De vraag stellen is hem beantwoorden Willem

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 25 februari 2018 14:41

  Er zijn overigens geruchten dat Schubert ook BMW gaat verlaten en de twee Honda's gaat runnen.

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 25 februari 2018 14:45

  @Willem: Is toch leuk die extra info? Niet alles zo persoonlijk opvatten. De Roock Porsches kan ik me ook nog vaag herinneren. Is inmiddels volgens mij ook alweer 15 jaar geleden dat die nog actief waren op het circuit.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet