Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Claudia Hürtgen met RWT Racing Corvette C7 GT3-R in ADAC GT Masters

Claudia Hürtgen wisselt van merk. Na jaren voor BMW actief geweest te zijn komt de inmiddels 46-jarige Duitse rijdster voor het RWT Team van Gerd Beisel uit en vormt samen met Sven Barth een combinatie.

2018 Sven Barth
De RWT Callaway Corvette C7 GT3-R gaat voor het Trophy klassement en misschien meer verrassingen?

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Claudia Hürtgen met RWT Racing Corvette C7 GT3-R in ADAC GT Masters
2018 betekent het vijfde ADAC GT Masters seizoen voor het team van RWT Racing. In 2014 behaalde men op de Nürburgring de allereerste overwinning en in 2017 behaalde het team op de Red Bull Ring een derde plek.

Teameigenaar Gerd Beisel: " Met Claudia onder contract verwachten wij wel e.e.a. Ik denk dat wij de juiste weg zijn ingeslagen. Zij kan ons niet alleen verder naar voren brengen maar ik denk dat wij met deze combinatie om de zege kunnen strijden.

Sven Barth(sinds 2013 voor het team actief in de ADAC GT Masters): " Claudia beschikt over 30 jaar autosportervaring en heeft alleen in de GT Masters zeven races gewonnen. Dit zegt wel wat."

Hürtgen was de laatste jaren vooral bij de ontwikkeling van de BMW Z4 GT3 en de M6 betrokken en heeft voor het team van Schubert Motorsport talloze tests afgewerkt. In 2014 beleefde zij in de ADAC GT Masters haar beste wedstrijdseizoen toen zij dankzij vier overwinningen het seizoen als vierde in de eindstand van het kampioenschap afsloot."

Claudia Hürtgen: " Aan het eind van 2015 was ik bij de presentatie in Hockenheim aanwezig en heb sindsdien de Performance van de Corvette nauwlettend gevolgd. Een fantastische auto met een 6,3L atmosferische motor. Gewoon een droom. Wij willen het Trophy Klassement winnen en zoveel mogelijk succes behalen"

IMG 1484
Na jaren voor BMW te zijn uitgekomen wisselt Hürtgen van merk.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet