Formula 4

F4: Charles Weerts tekent bij Van Amersfoort Racing voor ADAC F4

180222 F4 VAR Weerts
Vlnr VAR-F4-teammanager Jeroen de Jong, Charles Weerts en Frits van Amersfoort

Was het eerder deze week met Tom Coronel een Nederlandse coureur die aankondigde, het komend seizoen voor een Belgisch team te gaan rijden, nu is het omgekeerde het geval: de pas 16-jarige Charles Weerts uit het Belgische Aubel komt in 2018 voor Van Amersfoort Racing uit in het Duitse ADAC Formule 4-kampioenschap. Daarmee volgt hij in een traditie van Belgen die bij Van Amersfoort Racing successen behaalden, zoals Laurens Vanthoor, Bas Leinders en Vincent Radermecker. Weerts staat aan de vooravond van zijn tweede seizoen in de sterk bezette Duitse Formule 4.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Vorig jaar kwam Charles Weerts voor het Duitse Motopark-team uit in de Duitse ADAC Formule 4, die hij als tweede in het rookie-klassement afsloot. In de loop van het seizoen was hij drie keer de beste rookie en tien keer tweede in dit eigen klassement. Deze winter komt hij – evenals vorig jaar – uit in het Formule 4-kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten. Daarin behaalde hij tot dusver drie overwinningen en in totaal negen podiumplaatsen, één pole-position en drie snelste racerondes. Met nog twee evenementen te gaan staat Weerts bovenaan in de tussenstand.

De Belg verheugt zich uiteraard op het seizoen met Van Amersfoort Racing. "Ik kijk er zeer naar uit om voor Van Amersfoort Racing te rijden. De resultaten van VAR spreke voor zich. Zeker met de huidige stand in het F4-kampioenschap in de VAE ben ik er klaar voor om opnieuw mijn vaardigheden in het Duitse ADAC Formule 4-kampioenschap te laten zien. Met de hulp van Jeroen (de Jong, red.) en zijn team is het uiteraard mijn doel om vooraan te eindigen." VAR F4-team-manager Jeroen de Jong zegt: "Met zijn prestaties heeft Charles vorig jaar onze aandacht getrokken. Hij is een ambitieuze jongen die gedreven is om succesvol te zijn. Zijn positie als runner-up in de eindstand van het rookie-klassement in Duitsland vorig jaar en nu zijn leiding in de Verenigde Arabische Emiraten geven een duidelijke indicatie van zijn kwaliteiten." Charles Weerts is de tweede rijder die bij Van Amersfoort Racing is bevestigd voor het komend Duitse F4-seizoen. Eerder al kondigde het team uit Zeewolde de komst van de Nederlander Joey Alders als rijder aan. Het Duitse F4-seizoen gaat op 12 en 13 april van start in Oschersleben.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet