GT

GT: Nieuwe rijderscombinaties bij Montaplast by Land Motorsport in ADAC GT Masters

Het team van Wolfgang Land neemt dit seizoen met twee voormalige kampioenen en twee Youngsters aan de ADAC GT Masters deel. De Belg Alessio Picariello neemt by Montaplast by Land de plek van Conor de Phillippi in. Hij vormt samen met Christopher Mies een combinatie. De tweede Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS wordt bemand door de Zuid-Afrikaanse broers Kelvin en Sheldon van der Linde.

2018 Land Motorsport
Met twee sterke combinaties wil Montaplast by Land Motorsport vooraan meestrijden in de ADAC GT Masters.


Tekst en foto's Willem J.Staat/ADAC Motorsport

Nieuwe rijderscombinaties bij Montaplast by Land Motorsport in ADAC GT Masters
Christopher Mies krijgt in zijn derde seizoen bij Montaplast by Land Motorsport de Belg Alessio Picariello naast zich. Zeker geen onbeschreven blad want in 2017 wist onze zuiderbuur de Aziatische Audi R8 LMS Cup op zijn naam. "Absoluut mijn wens nadat Conor naar een ander merk vertrok. Ik ben erg verheugd en ik denk dat wij twee sterke auto's en over een sterk team beschikken."

Picariello gaf in 2017 op de Sachsenring al een gastoptreden en ook binnen het ADAC Masters pakket is hij zeker geen onbekende. In 2013 won hij voor het team van Mücke de ADAC Formule Masters titel(de voorloper van de F4).

Picariello: "Ik ben ontzettend verheugd om aan waarschijnlijk één van de beste GT kampioenschappen ter wereld te kunnen deelnemen. Christopher Mies ken ik al twee jaar en ook heb ik mijn eerste GT-wedstrijd met hem gewonnen. Het is mijn doel om van hem en het team zoveel mogelijk te leren. Met om eerlijk te zijn moet ik met zo'n collega en dit team hoge doelstellingen hebben. Regelmaat is belangrijk, maar op dit hoge niveau moeten podiumplaatsen en overwinningen mogelijk zijn. Zeker als wij kans op de titel willen maken."

De tweede auto wordt door de Zuid Afrikaanse broers Kelvin en Sheldon van der Linde bemand. Reeds op de Sachsenring reden zij vorig jaar een keer samen. Kelvin van der Linde: " Wij hebben het doel om de titel weer terug naar Niederdreisbach(de basis van Land Motorsport) te brengen. "Sheldon van der Linde eindigde vorig jaar als derde in de ADAC TCR series. "Erg dankbaar dat Montaplast by Land Motorsport mij deze kans gegeven heeft. Om samen met mijn broer in de ADAC GT Masters en voor dit team uit te mogen komen, is een droom die ik niet voor mogelijk gehouden heb. Ik verheug mij nu op Oschersleben in April."

2018 Van der Linde
Een droom gaat voor de Zuid Afrikaanse broers Van der Linde in vervulling. Eindelijk vormen zij samen een combinatie.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet