GT

GT4 European Series: V8 Racing Camaro debuteert op Zandvoort. Duncan Huisman en Luc Braams eerste coureurs

IMG 6618

V8 Racing zette afgelopen weekend op het circuit van Zandvoort de eerste stap richting een terugkeer naar het GT4 European Series kampioenschap door haar twee nieuwe Chevrolet Camaro GT4.R machines the debuteren. Regerend Pro-Am kampioenen Duncan Huisman en Luc Braams besturen dit seizoen een van de Amerikaanse musclecars.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Met het tekenen van Huisman en Braams heeft V8 Racing de beschikking over twee coureurs die een lange en succesvolle historie hebben bij het team, een historie gevuld met podiumplaatsen in de GT4 European series en de Creventic 24h series. Zo waren Braams en Huisman recentelijk onderdeel van het team dat tijdens de 24 uur van Dubai als tweede in de GT3-AM klasse finishte in een Chevrolet Corvette. "Luc en Duncan zijn de regerend kampioenen in de Pro-Am klasse en dus moeten we meedoen om de titel. Daar kijk ik naar uit!", Aldus teameigenaar Rick Abresh na de eerste shakedown runs.

Zowel Huisman als Braams waren aanwezig op een koud en guur Circuit Zandvoort waar het V8 Racing team een grote stap zette richting de terugkeer naar het alsmaar groeiende GT4 kampioenschap nadat een grote brand in de werkplaats het team aan de zijlijn hield. "De auto's reden de gehele dag zonder grote problemen en ook al was het een shake-down, je krijgt toch meteen een idee van het grote potentieel van de auto's", aldus team manager Francesco Pastorelli wiens team op Zandvoort vergezeld werd door engineers van Pratt & Miller, de sportieve tak van Chevrolet. "We krijgen enorm veel support vanuit Amerika, iets wat we inmiddels verwachten van onze partners en dat betekent heel veel in deze fase van het nieuwe project."

V8 Racing, dat dit seizoen gesteund wordt door DHG, MTS Euro Products en Curacao, de officiele promoter van het Nederlandse Carribische eiland, is in vergevorderde onderhandelingen met coureurs voor de tweede Chevrolet Camaro GT4.R terwijl de voorbereidingen op het nieuwe seizoen in volle gang zijn. "De volgende stop is de officiële GT4 Euroseries testdag op Circuit Zolder waar we weer een stap willen maken met de Camaros", aldus Rick Abresch.

Het GT4 European Series seizoen start op 7 en 8 april op Circuit Zolder en het kampioenschap volgt in 2018 het succesvolle Blancpain Sprint series kampioenschap.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet