FIA F3000

F3000: Sterk optreden Albers, ondanks uitvallen op Silverstone

Formule 3000-coureur Christijan Albers wist zich tijdens de tweede ronde van het Internationaal Formule 3000-kampioenschap sterk in de kijker te rijden. Na een prima kwalificatie, startte de 21-jarige beroepscoureur vanaf de zevende plaats. Tijdens de race moest Albers in de 22ste ronde, vanaf de zesde positie het strijdperk verlaten. De wedstrijd op het Engelse circuit van Silverstone werd gewonnen door Albers' teamgenoot Mark Webber.

Tijdens de twee kwalificatietrainingen reed Albers sterk. De jonge coureur reed constant tijden binnen de top tien. "Na de eerste sessie hebben we iets aan de wagen verbeterd. Dat bleek geen verbetering. Toch kon ik vanaf de achtste positie vertrekken." Later werd Alonso gediskwalificeerd waardoor Albers de race als zevende startte.

De wedstrijd op het kletsnatte circuit van Silverstone begon achter de safety car. De baan was te nat om direct aan de wedstrijd te beginnen. Een verstandige beslissing van de wedstrijdleiding.

In de vijfde ronde werd de wedstrijd vrij gegeven. Albers handhaafde zich prima in het sterke deelnemersveld en maakte grote indruk. Na de eerste wedstrijdronden liep Albers in op Ayari. In de dertiende ronde moest de Fransman er aan geloven. De routinier had Albers rondenlang opgehouden, waardoor de achterstand op vijfde man Bruno Junqueira inmiddels was opgelopen tot zes seconden. "Die afstand leek erg groot", vertelde Albers, "maar toen ik Ayari voorbij was, reed ik constant de snelste raceronden van het hele veld en binnen vier ronden zat ik achter die Braziliaan. Ik had echter problemen hem te passeren en bijna raakte ik hem toen hij vroeger van zijn gas ging dan ik verwachtte. Remmend raakte ik toen de spekgladde kerbstones en spinde van de baan. Dat was erg jammer omdat ik in de punten reed en een grote kans had om vijfde te worden om zo wat meer punten voor het team te verdienen." Ook Eurobet Arrows F3000-teambaas Paul Stoddart was enthousiast over Albers' optreden. "Albers presteerde geweldig in deze omstandigheden. Vooral het feit dat hij voor zijn uitvallen constant de snelste rondetijden reed, verdient alle aandacht."

Uitslag:
1. Webber (Aus), 40 ronden in 1.22:24.239;
2. Manning (GB), op 0.948;
3. Wilson (GB), op 4.980;
4. Bernoldi (Bra), op 11.851;
5. Junqueira (Bra), op 16.497;
6. Ayari (Fra), op 30.727.
Albers uitgevallen (spin-22ste ronde).

Stand kampioenschap
1. Webber 14; 2. Minassian (Fra), 10; 3. Junqueira, 8; 4. Bernoldi 3.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet