FIA F3000

F3000: Sterk optreden Albers op Magny-Cours

De zesde ronde van het Internationaal Formule 3000 kampioenschap leverde een overwinning op voor Nicolas Minassian. De Fransman leidde vanaf de eerste ronde tot de finish op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk. Opvallende was het optreden van Christijan Albers. De Nederlander vertrok vanaf de zeventiende positie en eindigde op een verdienstelijke zevende plaats, net buiten de punten.

Tekst: PR

De opmars van Albers had niets te maken met uitvallers. Van de 26 gestartte deelnemers werden er maar liefst 23 geklasseerd. Opmerkelijk weinig gestrandde deelnemers derhalve.

Tijdens de trainingen ging het voor Albers nog niet geheel naar wens. "Toch was ik in eerste instantie wel tevreden met de twaalfde plaats in de eerste training", vertelde Albers. Na die eerste kwalificatie werden enige zaken aan de wagen van Albers veranderd. Hoewel de wagen daarop goed reageerde had Albers halverwege de bochten van het Franse circuit met zijn nieuwe banden te veel last van onderstuur, waardoor hij niet de snelle ronde kon rijden die hij wenste.

Na een goede start bevond de 21-jarige zich in de achtste ronde al op de twaalfde plaats. Inhalen op Magny-Cours is voor de F3000-racebolides een moeilijke zaak. Toch wist Albers zich in de 31ste ronde al op de achtste positie toen hij Manning passeerde. De druk op de voor hem rijdende Soheil Ayari werd te groot. De Fransman bezweek onder de pressie van Albers. De Nederlander reed hem maar liefst twee keer voorbij (Ayari ging een keer bij de chicane rechtdoor en reed zo weer voor Albers). Meer dan de zevende plaats zat er voor Albers echter niet in.

"In de eerste helft van de race was mijn wagen erg goed, maar tegen het einde van de wedstrijd ontwikkelde zich een beetje overstuur. Het team had een goed wagen neergezet. De volgende race hoop ik in de punten te rijden", aldus Albers, die deze week op uitnodiging van het Arrows F1-team de tests op Silverstone zal bijwonen.

Uitslag:
1. Minassian (Fra), 49 ronden in 1:15.44,627 (208,113 km/uur);
2. Bourdais (Fra), op 3,559;
3. Saelens (Bel), op 7,936;
4. Montagny (Fra), op 14,430;
5. Enge (CZ), op 15,733;
6. Sarrazin (Fra), op 23,231;
7. Albers (Ned), op 28,020.

Stand:
1. Junqueira (Bra) 38; 2. Minassian 28; 3. Webber (Aus) 14.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet