FIA F3000

F3000: David Saelens weldra bij Super Nova aan de slag

Hoewel niet officieel door sponsor Fina bevestigd, ziet het er naar uit dat David Saelens eind deze maand in Magny Cours aan het stuur van een Super Nova-bolide zal terug te vinden zijn. De Franse F3-kampioen die na drie non-kwalificaties bij het WRT Fina van Gabriele Rafanelli van geen hout pijlen meer wist te maken, werkte eerder deze week in Snetterton een tweedaagse test af met het team van David Sears.

Tekst: Hans van Onsem

De rondetijden die de F3-"Master" op de Britse omloop liet optekenen namen - voor zover nodig - alle twijfel weg: Saelens is terug van (nooit) weggeweest.

Op een hem onbekende omloop maar in een wagen die hem meteen vertrouwen schonk benaderde Saelens de besttijd van Super Nova-rijder en protagonist Jason Watt tot op 0.1" en bleef daarbij 0.2", resp. 0.6" onder de krono van Bruno Junqueira en Kevin McGarrity. Beide heren hadden nota bene in Barcelona de snelste twee oefentijden in Saelens' serie gelukt...

De Belg die het volle vertrouwen van Fina-sportbaas Michel Jodogne geniet zal ook ter gelegenheid van de officiële FIA-test volgende week in Silverstone de plaats innemen van Ricardo Mauricio, de Braziliaan die de Super Nova-deur om financiële redenen achter zich dicht trok. Een terugkeer naar Rafanelli voor de race in Magny Cours lijkt dan ook zo goed als uitgesloten.

Nog even eraan herinneren dat David Sears er reeds voor de winter op gebrand was om de jongeman uit het Ieperse in zijn team in te lijven en daartoe tot op het allerlaatste ogenblik één van beide zitjes had geblokkeerd.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet