FIA F3000

F3000 nieuws

Volgend jaar worden nog slechts 30 auto's toegelaten voor deelname aan het Internationaal FIA F3000-kampioenschap. De beste 14 teams in de eindstand van het kampioenschap 1999 mogen elk met twee auto's deelnemen. De twee resterende plaatsen zijn voor de twee beste auto's uit het Italiaans Formule 3000-kampioenschap van dit jaar, de enige nationale F3000-serie die volgens FIA-reglement wordt verreden.

Voorafgaand aan de Franse race, de vierde ronde van het uit tien wedstrijden bestaande kampioenschap, waren er tal van positiewisselingen. Ricardo Mauricio vertrok bij SuperNova en nam de plaats in van Markus Friesacher bij Red Bull/RSM Marko. De opengevallen positie in het team van David Sears werd bezet door de Belg David Saelens die, evenals sponsor Fina, niet tevreden was over de prestaties bij WRT Raffanelli. De Italiaan Boldrini vervulde de vacante positie bij Raffanelli. Tenslotte wisselden twee Duitse rijders stuivertje bij Nordic: ex-ChampCar-rijder Arnd Meier verving Sascha Bert.

Het Portman/Arrows-team trok zich volledig terug uit de Formule 3000. Begin dit jaar maakte het team, dat een samenwerkingsverband had met het Arrows-Formule 1-team, zijn debuut in de klasse, na een aantal jaren in de Britse F3-serie. Rijder Boris de Richebourg stapt naar alle waarschijnlijkheid over naar de Indy Lights-klasse.

Een uniek succes voor België: tijdens de vierde race om het FIA Internationaal Formule 3000-kampioenschap, afgelopen zaterdag op Magny-Cours, eindigden drie Belgische piloten in de punten. David Saelens werd bij zijn racedebuut voor SuperNova als derde geklasseerd, een plaats voor zijn landgenoot Jeffrey van Hooydonk (Witmeur Team KTR). Van Hooydonk's teamgenoot Bas Leinders eindigde, ondanks de naweeën van een gebroken middenhandsbeentje, als zesde. Marc Goossens, de vierde Belg in het veld, behaalde geen punten, de Lukoil/Arden-rijder werd 16e. Winnaar van de race werd McLaren-junior Nick Heidfeld, die met twaalf punten voorsprong op Gonzalo Rodriguez het kampioenschap aanvoert.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet