Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
FIA F3000

FIA F3000: Petrobaas in Hockenheim.

Het Petrobras Jr.Team of zoals u verkiest het Den Bla Avis-team, domineerde de debatten in Hockenheim. Reeds een en twee na afloop van de oefenritten lukte het team van de Deense zakenman Karsten Ree ook in de fel betwiste wedstrijd de dubbelslag, zij het dan in omgekeerde volgorde van de oefenritten.

Tekst: Hans van Onsem

Polesitter Max Wilson mocht dan wel de eerste wedstrijdhelft voor zijn rekening nemen, toch was het teamgenoot Bruno Junqueira die met de grootste beker huiswaarts keerde, na een gedurfd manoeuvre waarbij hij de grasberm niet schuwde. Meteen een eerste F3000-zege voor de 23-jarige in Savassi geboren Braziliaan, bij de start slecht weggekomen. Alsof een Braziliaanse dubbelslag niet volstond ontpopte nog een andere Braziliaan, Enrique Bernoldi, zich tot de smaakmaker van deze uitermate spectaculaire race. Na problemen op de grid verplicht als allerlaatste van start te gaan remonteerde de Britse F3-aas zowat het hele veld om uiteindelijk beslag te leggen op een onverhoopte vijfde plaats. Stephane Sarrazin die zijn tweede stek in de elfde ronde aan de remonterende Junqueira moest afstaan bleef tot in de slotronden bij het Petrobras-duo aanklampen om derde te eindigen. Gonzalo Rodriguez, met volle tank aanvankelijk gehinderd door een te laag liggende Lola, stelde met een vierde stek tevens zijn tweede plaats in de tussenstand veilig. En Heidfeld? Die kwam door de slechte start van Junqueira en Rodriguez na een ronde als derde door, zette in de daaropvolgende ronde Franck Montagny (die later zou spinnen maar zich vanuit elfde positie naar een zesde plaats terugvocht) opzij en maakte zich reeds klaar om de leiderspositie van Wilson te gaan bestoken toen hij zonder enige "hulp" naast de baan en in de banden belandde.

Saelens knap achtste, Leinders en Goossens "out"
Heel wat minder goed verging het Leinders en Goossens. Marc vertrok als veertiende maar maakte gewoontegetrouw enkele plaatsen goed bij de start. De Lukoil-rijder bevond zich reeds in tiende stelling toen hij er door Fabrice Walfisch, die zijn Lola niet meer de baas was, werd uitgetikt. "Jammer, mijn wagen ging echt goed en ik was er van overtuigd binnen de punten of zelfs op het podium te kunnen eindigen" aldus Goossens, nog steeds op zoek naar het eerste, o zo belangrijke Lukoil-puntje.

Ook Bas Leinders reed een sterke wedstrijd tot hij op André Couto stootte, altijd al een moeilijk te passeren klant. "Mijn start was niet schitterend maar ik wist alle hindernissen van de openingsronde zonder schade te omzeilen en na twee ronden lag ik achtste. Toen was het tijd om zelf iets te ondernemen. Eerst Jamie Davies voorbij en dan André Couto bijbenen. Tussendoor moest ik wel Bernoldi laten voorbijgaan: de Braziliaan was veel sneller en het had geen zin hem iets in de weg te leggen. Twee keer kwam ik bij Couto langszij maar er net niet voorbij, waarvan Tomas Enge dan weer profiteerde om de aansluiting te bewerkstelligen en ons dankzij het aanzuigeffect voorbij te snellen. Op mijn beurt raakte ik slipstreamend voorbij Couto maar voor de Ostkurve verremde de Portugees zich, tikte me aan en duwde me in de flank van Enge die net de bocht instuurde. Voor alledrie was de race over." Couto kreeg achteraf nog wel een boete van 1000 US Dollar. "Dit weekend is alvast gebleken dat we opnieuw een stapje dichter bij de top staan" besloot de Witmeur/KTR-rijder.

Uitslag :
1. Bruno Junqueira (BR/Petrobras Jr.) , 30 ronden in 1:01:17.627" (200,369 km/u);
2. Max Wilson (BR/Petrobras Jr.) op 0.734";
3. Stéphane Sarrazin (F/Gauloises) op 4.436";
4. Gonzalo Rodriguez (UR/Astromega) op 7.909";
5. Enrique Bernoldi (BR/Red Bull Jr.) op 24.822";
6. Franck Montagny (F/DAMS) op 34.734";
7. Jason Watt (DK/ Super Nova);
8. David Saelens (B/Super Nova);
9. Jamie Davies (GB/Edenbridge);
10. Oliver Martini (I/Draco)....

Stand na 7 van de 10 races:
1. Heidfeld 44p; 
2. Rodriguez 21p;
3. Junqueira 20p;
4. Minassian 14p;
5. Sarrazin 12p;
6. M.Wilson 10p;
7. Watt en Ayari 9p;
9. McGarrity en Enge 6p;
11. Walfish, Couto, Fontana, Saelens 4p;
15. Van Hooydonk en Gavin 3p;
17. J.Wilson, Piccini, Montagny en Bernoldi 2p;
21. Leinders 1p.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet