FIA F3000

Albers maakt indruk tijdens F3000 test

Woendag 15 september 1999. Christijan Albers heeft gisteren een succesvolle test afgelegd in de Formule 3000 van het Red Bull Junior Team. Op het Hongaarse circuit de Pannoiaring reed de Nederlander dertig ronden en scoorde een snelste tijd van 1 minuur 39,4 seconde, slechts drietiende van een seconde langzamer dan de reguliere rijder van het team Ricardo Mauricio. De technici van het team onder leiding van Dr. Helmut Marko waren zeer te spreken over de verrichtingen van de jonge Albers.

Het was voor de leider in het Duits Formule 3-kampioenschap de eerste kennismaking met een Formule 3000 racewagen. De door een 492 pk sterke motor aangedreven bolide is een totaal andere wagen dan een Formule 3 wagen. "Je moet voor een bocht keihard remmen, hard de bocht in, dan wachten wachten wachten en uit de bocht pas weer gas geven. Daar had ik geen moeite mee.

Wel met het schakelen. De F3000 kent een sequentieele versnellingsbak en dat was wel wennen", aldus Albers. De engineer van Christijan's wagen was zeer enthousiast en keek met grote ogen naar de tijd die Albers op de baan neerzette. Vooral omdat de Pannoiaring als moeilijk te boek staat en Albers daar nog nimmer had gereden. "Van tevoren werd mij verteld dat een tijd van 1:42 goed zou zijn. Nou het ging dus een stukje sneller", aldus Albers, die de Brazilaan Mauricio gemakkelijk kon bijbenen. "Ja", vertelde Albers, "ze waren bij het team bijzonder enthousiast, deze tijd hadden ze niet verwacht."

Albers die voor volgend jaar zijn zinnen heeft gezet op het Europees kampioenschap Formule 3000 zal later dit jaar bij meerdere F3000 teams testen. Vooralsnog concentreert hij zich nu op zijn twee Formule 3 races, dit weekeinde op het Duitse circuit van Oschersleben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet