FIA F3000

F3000: Jason Watt verlamd na ongeval

Formule 3000-coureur Jason Watt is woensdag in Denemarken het slachtoffer geworden van een zwaar ongeval, waardoor hij vermoedelijk permanent verlamd zal blijven. Momenteel ligt hij in een ziekenhuis in Kopenhagen, waar artsen zijn toestand omschrijven als stabiel. Er bestaat inmiddels geen acuut levensgevaar meer.

Tekst: René de Boer

Het ongeluk gebeurde tijdens opnamen voor een reclamefilm, waaraan Watt meewerkte. Gezeten op een motorfiets moest hij een zogeheten 'wheelie' uitvoeren, maar deze actie mislukte en Watt viel op straat, met het genoemde resultaat. Over de omvang van zijn verlamming zijn nog geen concrete uitspraken te doen. Momenteel wordt Watt in een kunstmatige coma gehouden.

De afgelopen drie seizoenen kwam de Deense rijder uit in de Formule 3000. Daarvoor was hij actief in ITC met Alfa Romeo, in 1995 won hij de titel in de Formule Opel Euroserie met AR Motorsport. Een jaar eerder werd Watt Brits Formule Ford-kampioen. Voor komend seizoen was hij op zoek naar mogelijkheden om te racen in de Verenigde Staten. David Sears, teameigenaar van Super Nova, waarvoor Watt het afgelopen jaar reed, zei: "Ik schrok heel erg van dit bericht. Het is zeer triest dat er op deze wijze een einde komt aan zijn veelbelovende loopbaan."


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet