DTM

DTM: Frans Verschuur verschuift DTM-plannen naar 2008

De plannen van Frans Verschuur om komend seizoen met een Nederlands team aan de start te komen in de DTM, zijn voorlopig even in de ijskast gezet. "Het bleek allemaal te kort dag om één en ander op verantwoorde wijze doorgang te laten vinden, en bovendien zijn er niet dusdanig veel auto's in de DTM beschikbaar dat wij er zomaar even twee konden krijgen", aldus de Nijmeegse teameigenaar. "Mijn devies is altijd dat als ik iets doe, ik het goed wil doen, dus we kijken nu naar de mogelijkheden voor 2008."

Tekst: René de Boer

Zoals enkele maanden geleden reeds gemeld had Verschuur serieus belangstelling om met een eigen Nederlands team deel te nemen aan de DTM. Daarvoor had hij zijn oog laten vallen op Audi, maar daar bleken er geen auto's meer beschikbaar te zijn. "Naar ik begrepen heb, hebben beide merken in de DTM, Audi en Mercedes-Benz, besloten om elk twee auto's uit 2005 in te zetten, ondanks dat er theoretisch natuurlijk vier auto's per merk beschikbaar zijn", aldus Verschuur. "Daarmee waren er voor ons geen mogelijkheden meer."

De oud-coureur heeft wel heel veel positieve reacties op zijn DTM-plannen ontvangen. "Mensen hebben zich spontaan gemeld om voor ons team te komen werken, sponsors toonden hun belangstelling... Daaruit blijkt wel hoezeer de DTM in Nederland leeft. Wij laten onze DTM-plannen dan ook zeker niet varen, maar gebruiken het komende seizoen om in een zo vroeg mogelijk stadium gesprekken aan te gaan en dan, als de mogelijkheden er zijn en we het op de juiste wijze kunnen doen, er wellicht in 2008 bij te kunnen zijn."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet