IndyCar

Indycar: Verspreking Danica Patrick betekent nu al volle startgrid Indy 500

Zoals U eerder op deze dag in het Daytona verslag heeft kunnen lezen heeft Danica Patrick gisteren op Daytona bekend gemaakt dat zij voor de 102e editie van de Indy 500 voor het team van Ed Carpenter zal uitkomen. Een behoorlijke verspreking die eigenlijk nog niet naar buiten mocht komen. Enkele dagen geleden verklaarde Carpenter nog met mevrouw Patrick in onderhandeling te zijn. Met nog 100 dagen te gaan is het aftellen naar de 102e editie begonnen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

100 Dagen
Nog maar 100 dagen te gaan.


Verspreking Danica Patrick betekent nu al volle startgrid Indy 500
De verspreking van Danica betekent dat men voor de 102e editie nu al over 33 inschrijvingen beschikt. Overigens wordt het met de dag realistischer dat er nog meer inschrijvingen komen waardoor mensen "gebumpt" worden, m.a.w. hun startplek verliezen. Officieel zal de deelname van Mevr. Patrick trouwens na Daytona 500 bekend gemaakt worden. Het team van Rahal Letterman Lanigan dat tijdens de test in Phoenix vorig weekend heel sterk presteerde doet voor de Indy 500 een beroep op de Spanjaard Oriol Servia.

2018 Patrick
Wordt voor Danica vast even wennen na al die jaren in NASCAR.

Het team van Dale Coyne zet naast de vaste rijders Sebastien Bourdais en Pietro Fittipaldi, de Britse Pippa Mann en waarschijnlijk Conor Daly in.Bij Andretti Autosport gaan er maar liefst zes auto's ingezet worden, Carlos Munoz en Stefan Wilson worden aan het team toegevoegd. Bij A.J. Foyt Racing lijkt het inzetten van extra auto's erg onwaarschijnlijk. Tony Kanaan zou nog graag eenmaal de Indy 500 op zijn naam willen schrijven. Met Rookie Mattheus Leist laken die kansen in ieder geval wat minder te zijn. Ook Chip Ganassi piekert er niet over om naast Scott Dixon en Ed Jones nog extra auto's in te zetten. Het team van Trevor Carlin bevindt zich nog in een leerproces. Naast Charlie Kimball en Max Chilton mogen we hier zeker geen extra inschrijvingen verwachten.

2018 Lazier One-off deelnames staan bij Buddy Lazier met regelmaat op de lijst bij de Indy 500.

Team Penske zet naast haar drie vaste rijders nog een extra auto voor Helio Castroneves in. Waarschijnlijk wordt dit wel het allerlaatste Indy 500 optreden van de Braziliaan. Juan Pablo Montoya, die voor de sportscars bij Team Penske onder contract staat, heeft tot dit moment nog weinig interesse getoond om bij een ander team onderdak te vinden. Maar voor de Indy 500 mag je niets uitsluiten.
Het team van Juncos Racing zou een optie kunnen zijn hoewel de Argentijnse teameigenaar er weinig voor voelt om een extra auto in te zetten. Hij zet liever zijn geld op Kyle Kaiser, de ex-Indy Lights-coureur.

2018 Legge
Katherine Legge zou bij diverse teams aan het shoppen geweest zijn.

Van Schmidt Peterson Motorsports worden drie auto's verwacht voor James Hinchcliffe, Robert Wickens en Jack Harvey.Sage Karam keert sinds 2014 jaarlijks bij het team van Dreyer&Reinbold terug. Het team dat jarenlang in de IRL meereed heeft haar activiteiten nu tot slechts één wedstrijd beperkt en dat is de Indy 500. Waarschijnlijk zal ook J.R. Hildebrand voor het team uitkomen.

En alsof dit allemaal nog niet genoeg is staan ook Katherine Legge, Mikhail Aleshin en James Davison in de startblokken voor een Indy 500 zitje. Naar verwachting zal ook oud winnaar Buddy Lazier weer aan de Indy 500 deelnemen. Indycar zit in ieder geval behoorlijk in de lift.

2018 Wilson
Stefan Wilson zag vorig jaar van deelname af. Maar keert nu terug bij Andretti Autosport.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet