Formule Opel

EFDA Euroseries: Succes voor AR Motorsport op Hockenheim

Na de tiende ronde van de Euroseries Formula EFDA 2000 bezet Tomas Scheckter (AR Motorsport) de derde plaats in de tussenstand. Daarmee heeft hij een achterstand van 13 punten op lijstaanvoerder Carlos Domingos en slechts 4 punten van de als tweede geklasseerde Darren Malkin.

Tekst: Jakob Dekker

De negende en tiende ronde van de raceseries werden verreden op de Hockenheimring. De race op zaterdagmiddag leverde een overwinning op voor de Brit Darren Malkin. Scheckter begon de 23 ronden tellende race vanaf pole position. Malkin kende echter een betere start en (de AR Motorsport coureur verschakelde zich-red.) bleek vervolgens niet meer te achterhalen viel. Immers de inhaalmogelijkheden bleken zeer beperkt. Scheckter moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Voor de tweede race had Scheckter zich van dezelfde startpositie verzekerd en stond dus wederom op pole position. Dit keer liet hij zich door niemand verrassen en zette zijn pole om in de leidende positie. Die hij vervolgens behield tot het vallen van het zwart/wit geblokt. Daarnaast liet de Zuidafrikaan tevens de snelste rondetijd noteren. Voor het Haarlemse AR Motorsport van Ronald Heiligers betekent het resultaat niet alleen kostbare punten. De prestaties hebben aangetoond dat men nu weer de krachten kan meten met de concurrenten.

Jacky van der Ende niet langer bij AR Motorsport
Grootste afwezige tijdens de races was Jacky van der Ende. Ondanks zijn successen, met name in het begin van de serie, lukte het Van der Ende niet het benodigde vermogen bijeen te 'schrapen'. Lange tijd heeft Heiligers er alles aan gedaan om per weekend de beide AR wagens aan de start te krijgen, maar op de Hockenheim was het niet langer verantwoord. Een auto bleef dus in de trailer achter en Van der Ende moest de verrichten van zijn collega's vanaf de zijlijn volgen. Op zich een spijtige ontwikkeling, aangezien de komende races verreden worden op circuits die Van der Ende goed kent. Het is dus te hopen dat er zich op korte termijn een sponsor aandient, om de Nederlander terug in de AR Motorsport bolide te krijgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet