Formule Opel

EFDA Euroseries: Succes voor AR Motorsport in Engeland

Evenals vele andere Nederlanders, was ook het Haarlemse AR Motorsport Team dit weekend succesvol in Engeland. Op het Circuit van Donington Park namen zij deel aan de 11e en 12e race in de Euroseries EFDA Formula 2000.

Tekst: Jakob Dekker

In de eerste race over 12 ronden ging de zege naar Tomas Scheckter, die daarmee zijn derde plaats bij de start keurig verbeterde. Scheckter reed een zeer constante race. Nadat hij in de beginfase McKenna al was gepasseerd moest in de zevende ronde Paul Edwards er ook aan geloven. De resterende ronden maakte de Zuidafrikaan, uitkomend voor AR Motorsport geen fouten en won de race. Tevens schreef hij de snelste race ronde op zijn naam.

In de tweede race, verreden op zondag, kwalificeerde Scheckter zich als vierde. En ook ditmaal kon hij na een goede start die positie behouden. Het drietal aan de kop sloeg weliswaar een gaatje, maar dat werd niet echt veel groter. Tijdens een gevecht om de tweede plaats raakten Paul Edwards en Carlos Domingos elkaar, waardoor Scheckter zijn kans waarnam en twee plaatsen opschoof. Hij eidigde dus als tweede op 3 seconden achter winnaar Darren Malkin. Edwards legde uiteindelijk beslag op de derde plek.

In de titelstrijd gaat Malkin aan de leiding met 160 punten. Scheckter is hem echter tot op 3 punten genaderd, terwijl zijn voorsprong op de als derde geklasseerde Carlos Domingos 11 punten bedraagt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet