Formule Opel

EFDA Euroseries: Nieuwe formule in het jaar 2000

opel6

Tijdens een bijeenkomst voor de betrokken teams in België werd meer bekend over de plannen voor de EFDA Euroseries, tot dusver bekend onder de naam Formule Opel. Vertegenwoordigers van alle teams werden ontvangen in het nieuwe onderkomen van Bridgestone-bandenleverancier VIT RTS in het Belgische Achel. Euroserie-organisator Dan Partel zette de plannen voor het komende seizoen uiteen, waarbij eens te meer werd bevestigd dat dit definitief het allerlaatste jaar van de klasse wordt.

Tekst: René de Boer
Foto's: Gerrie Hoekstra

Nieuwe klasse
"We zijn blij met de steun van teams en rijders. Daardoor kunnen we werken aan een geleidelijke overgang naar de nieuwe formule in het jaar 2000", aldus Partel. De Brit Nigel Wordsworth van de European Racing Organisation zal zich bezighouden met de dagelijkse gang van zaken rondom de Euroseries, waardoor Partel zich vanuit het EFDA-hoofdkwartier in Luxemburg kan richten op de voorbereidingen voor de nieuwe klasse.

opel5
Jeroen Reijntjes is de enige Nederlander die op dit moment is ingeschreven voor het kampioenschap.

Start op 18 april in Zolder
De serie start op 18 april in Zolder. Een voorlopige deelnemerslijst voor het komende seizoen toont 31 inschrijvingen van 17 teams, waarbij echter slechts twaalf namen daadwerkelijk zijn ingevuld. Nieuwe teams in de Euroseries zijn het Italiaanse Bicar, Jefra uit Slovenië en JR Racing van Jeroen Reijntjes uit Raamsdonksveer, die tot dusver in de Duitse Formule Opel uitkwam. Reijntjes is tevens de enige Nederlander die op dit moment is ingeschreven. AR Motorsport, het Haarlemse team van Ronald Heiligers, heeft in ieder geval de Zuid-Afrikaan Tomas Scheckter onder contract.

opel3

Naar verluidt is Heiligers, die vorig jaar met Etienne van der Linde kampioen werd in de Euroseries, voor de tweede auto binnen het team in gesprek met diverse rijders, waaronder Jacky van der Ende, die zich naar eigen zeggen echter nog steeds in eerste instantie richt op deelname aan het Duits Formule 3-kampioenschap met Van Amersfoort Racing. Op 3 oktober rijdt de EFDA Euroseries twee races op Circuit Park Zandvoort.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet