Formule 3

F3: Nico Hülkenberg naar kampioensteam ASM F3

Nico Hülkenberg, de "shooting star" van de huidige A1 Grand Prix-serie, rijdt komend seizoen voor het Franse kampioensteam ASM Formule 3 in de F3 Euro Series. Dat bevestigde de rijder uit Emmerich gisteren tegenover AUTOSPORT.NL.

Tekst: René de Boer

Dat Hülkenberg een serieuze kandidaat was voor een zitje bij het kampioensteam van Frédéric Vasseur was al langer bekend, maar officieel werden er van ASM-zijde nog geen mededelingen over de rijdersbezetting gedaan. Zo zijn ook Kamui Kobayashi en Romain Grosjean nog steeds niet officieel bevestigd. Hülkenberg kwam echter zelf met het nieuws toen we hem belden na zijn overwinning in de A1GP-race op het circuit van Taupo.

ASM is het succesvolste team in de Formule 3 Euro Series. Met Jamie Green, Lewis Hamilton en Paul di Resta werd de Franse renstal de afgelopen drie jaar kampioen in de klasse en ook in de internationale races deed ASM het goed. Niet in de laatste plaats uiteraard dankzij de ondersteuning van Mercedes-Benz, waarvan het team de motoren betrekt.

Hülkenberg kwam afgelopen seizoen uit in de Duitse Recaro Formule 3 Cup (inmiddels ATS Cup), maar kwam daar door uiteenlopende problemen niet uit de verf, waardoor hij bleef steken op één overwinning. In de A1-serie, waarin hij eerder al op Zandvoort en Sepang de hoofdrace won en afgelopen weekend op Taupo niet alleen zijn eerste pole pakte, maar ook nog eens beide races op zijn naam schreef, is hij dit seizoen echter de te kloppen man. De rijder uit Emmerich, net over de Nederlands-Duitse grens, spreekt en verstaat onze taal nagenoeg perfect. Als hij niet racet, werkt hij in het expeditiebedrijf van zijn vader, dat gespecialiseerd is in transporten van en naar Italië.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet