VEGE Sierra Cup

Ronald Vossen wint bewogen laatste race VEGE Sierra Cup

De laatste race van het seizoen van de VEGE Sierra Cup werd tot halverwege de race gedomineerd door Bert Schaap, maar een glijpartij op olie neergelegd door een andere deelnemer kostte de kersverse kampioen de zege. Ronald Vossen profiteerde, de kampioen van 1997 won zijn tweede race van het seizoen.

In de training behaalde René van Ling zijn eerste pole position van het seizoen, hij werd op slechts 0,091 seconde gevolgd door Mike van den Raadt. De eerste vier op de startgrid, waaronder ook Henk de Wit (derde) en Bert Schaap, reden voor de eerste keer in de geschiedenis van de VEGE Sierra Cup een rondetijd onder de 1:19. Dit was het gevolg van de lage buitentemperatuur en het optimaal grip biedende asfalt.

Goede start Vossen
Na de start nam Van Ling de kop, Mike van den Raadt en Henk de Wit volgden. De race van De Wit was al snel voorbij toen hij in aanraking kwam met de Sierra van de doorgestarte Ronald Vossen. De Zandvoorter, die afscheid nam van zijn titel, vertrok van de achtste startpositie en lag na de eerste ronde al op de vierde plaats.
René van Ling hield de koppositie tot in de zesde ronde vast, maar toen moest hij zijn meerdere erkennen in Bert Schaap. De nieuwe kampioen, die zijn titel al tijdens de voorlaatste race veilig stelde, sloeg al snel een gaatje met Van Ling. Schaap leek op weg naar zijn vijfde zege van het seizoen, maar het oliespoor dat de Sierra van Hans Wellink voor de Tarzanbocht neerlegde werd hem bijna noodlottig. 'Toen ik aan kwam rijden werd er geen olievlag gezwaaid, waardoor ik van de baan vloog', verklaarde Schaap na de race. 'Gelukkig kon ik de race weer hervatten, de eerste plaats kon ik op dat moment echter vergeten.' René van Ling verloor ook tijd door dit voorval, de inmiddels naar de derde plaats opgeklommen Ronald Vossen profiteerde, hij nam de leiding en won de race. Bert Schaap kwam uiteindelijk als tweede over de streep, de derde prijs ging naar René van Ling.

Laatste jaar
Het seizoen 1999 wordt het laatste jaar van de VEGE Sierra Cup, de klasse wordt in het jaar 2000 als NAV-klasse opgevolgd door een klasse waarin de VW Golf II de hoofdrol zal spelen.
Deelnemers aan de VEGE Sierra Cup kunnen al binnen enkele weken voor de eerste keer kennis maken met de voorwielaangedreven opvolger van de achterwielaangedreven Sierra.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet