Formule Opel

Formule Opel: Thomas Scheckter bij AR Motorsport

Zuidafrikaanse autocoureur Thomas Scheckter, jongste zoon van voormalig Formule 1 Wereldkampioen Jody Scheckter, rijdt 16 oktober als coureur van AR Motorsport een Formule Opel race op Donington.

De race op het Engelse circuit maakt deel uit van een serie van drie wedstrijden die de Formule Opels rijden voor een zogenaamdwinterkampioenschap. De overige races zijn op 24 oktober en 7 november, beide keren in Hockenheim. Alle grote teams uit de Formule Opel Euroserieshebben voor dit kampioenschap ingeschreven, het is immers een goedemogelijkheid rijders te testen die mogelijk in 1999 aan de slag kunnen inde Euroseries. In dat kader komt Thomas Scheckter aan de start. Denegentienjarige Scheckter wordt gezien als een groot talent. Hij debuteerdedit jaar in de autosport in het Britse Formule Vauxhall Juniorkampioenschap. Scheckter won één race, stond twee keer op pole position en pakte in de eindrangschikking een derde plek.

Het in Haarlem gevestigde AR Motorsport heeft goede ervaringen met coureurs uit Zuid-Afrika. Dit jaar won de Zuidafrikaanse AR-coureur Etienne van der Linde immers de sterkbezette Formule Opel Euroseries. Voor AR was dit de tweede keer dat de Euroseries gewonnen werd. In 1995 had Jason Watt de titel ook al gepakt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet