TCR Series

WTCR: Twee Belgische teams zorgen voor in totaal zes Audi's in FIA WTCR

180214 WTCR Audi
Er staan dit seizoen in totaal zes Audi's aan de start van het FIA WTCR

Er gaat geen week voorbij zonder de aankondiging van nieuwe rijders voor het FIA WTCR. Nu zijn het twee Belgische Audi-teams die hun bezetting voor het komende seizoen bekendmaken. Het WRT-team komt in actie met de Brit Gordon Shedden en de Fransman Jean-Karl Vernay, terwijl Comtoyou Racing twee Audi RS 3 LMS-auto's inzet voor Nathanaël Berton en de recent tot Audi-fabrieksrijder benoemde Frédéric Vervisch, naast de auto's voor de al eerder aangekondigde rijders Aurélien Panis en RACB-Volant-winnaar Denis Dupont. Dat brengt het totale aantal Audi's in het FIA WTCR op zes.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De komst van Gordon Shedden als nieuwe aanwinst bij WRT was al een tijdje bekend. Na vele successen en drie kampioenstitels in het BTCC gaat de Schot eindelijk eens de internationale confrontatie aan. Vanmorgen werd tevens bekend dat Sheddens plek in het Halfords-Honda-team in het BTCC zal worden ingenomen door Dan Cammish. Sheddens WRT-Teamgenoot Jean Karl Vernay is bij de renstal van Vincent Vosse geen onbekende, want hij kwam de afgelopen jaren onder de vlag van het door WRT gerunde Leopard-team met een Volkswagen Golf GTI TCR al uit in de TCR International Series. Shedden en Vernay hebben voor het komend seizoen de status van 'Audi Sport driver' gekregen. Eerder was dat al het geval voor Frédéric Vervisch, die kan bogen op Formule 3- en GT-ervaring. Vervisch' teamgenoot bij Comtoyou Racing is Nathanaël Berton, die recentelijk succesvol was in de Trophée Andos-ijsraceserie en ook al in de Formule E, GP2 en lange-afstandsraces uitkwam.

Met het vullen van de laatste twee vacatures bij Comtoyou Racing blijkt tevens dat het recentelijk elders gelanceerde gerucht over de terugkeer van tweevoudig TCR International-kampioen Stefano Comini bij dit team niet op waarheid berust. Eerder deze week verklaarde Comini al, niet met de Belgische renstal in onderhandeling te zijn.

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Dirk 15 februari 2018 14:59

  Begrijpelijk dat WRT zich minder concentreert op TCR met 'slechts' twee auto's. Zij hadden hun handen (te) vol met alle GT3 programma's. Ik moet zeggen dat Audi wel veel vertrouwen heeft in het relatief nieuwe Comtoyou Racing. (mooi, want autosport is op vertrouwen gebouwd)

  • 3
  • 0
   
  Racing-Fan 15 februari 2018 18:52

  WTCR krijgt een sterk deelnemersveld.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet