GT

GT: Volledig seizoen voor Yelmer Buurman in Brits GT-kampioenschap

180215 BritGT Buurman
In deze kleuren komen Yelmer Buurman en Lee Mowle uit in het Brits GT-kampioenschap

"De meeste circuits ken ik, maar het is al wel twaalf jaar geleden. Ongelooflijk, hoe snel dat gaat." Yelmer Buurman keert voor het komende raceseizoen terug naar Groot-Brittannië, want hij gaat deelnemen aan het sterk bezette en hoog aangeschreven British GT Championship, een van de nationale GT-kampioenschappen die worden georganiseerd door SRO. Buurman zal als fabrieksrijder namens Mercedes-AMG Motorsport uitkomen voor ERC Sport met een Mercedes-AMG GT3, die hij zal delen met de Brit Lee Mowle.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

ERC Sport is een nieuw opgezette organisatie die wordt gerund door de ervaren Keith Cheatham, die eerder ondermeer actief was bij gerenommeerde teams als AMD, Trackspeed en Triple Eight. "De auto is dezelfde waarmee Lee Mowle vorig jaar al reed, toen bij AMD. Hij wilde perse samen met mij een team vormen en heeft dat ook zo kenbaar gemaakt bij Mercedes-AMG. We hebben tussen Kerst en Oud en Nieuw uitgebreid samen gezeten en een en ander besproken. Dit wordt weer een nieuw hoofdstuk in mijn carrière waarop ik me uiteraard erg verheug."

180215 Yelmer Winst Dubai
Een maand geleden won Yelmer Buurman voor de tweede maal de 24 Uur van Dubai

Yelmer Buurman begon het jaar al goed met zijn tweede overwinning in de 24 Uur van Dubai, waar hij uitkwam met een Mercedes-AMG GT3 van het Duitse Black Falcon-team. "Daarna heb ik een aantal telefoontjes gehad met andere aanbiedingen, maar dit bleek uiteindelijk de meest interessante optie. Racen in Groot-Brittannië is altijd erg leuk: er is een enorme autosportcultuur en prachtige banen als Brands Hatch en Oulton Park. Silverstone natuurlijk ook, maar daar heb ik de afgelopen jaren regelmatig gereden in de Blancpain-serie. Op die andere circuits ben ik al jaren niet meer geweest, daar kijk ik weer naar uit." In totaal omvat het kampioenschap zeven evenementen, zes op Britse circuits en één uitstapje naar het Belgische Spa-Francorchamps in juli, een week voor de 24-uursrace aldaar.

Voorafgaand aan de seizoensstart staan de nodige tests gepland, onder andere op het circuit van Portimão in Portugal en ook op Oulton Park, waar tijdens het Paasweekeinde het seizoen van start gaat. Lee Mowle heeft volop vertrouwen in zijn nieuwe teamgenoot: "Het had niet veel zin om Brits GT te rijden zonder een snelle Pro-rijder om mee samen te werken, en Yelmer is een van de beste rijders die AMG in huis heeft. Hij is snel op een vliegende ronde en over een hele raceafstand en dat hebben we beide nodig als we dit jaar indruk willen maken."

Buurman en Mowle krijgen het in het Brits GT-kampioenschap te maken met sterke concurrentie. Zo zet Aston Martin met Darren Turner, Nicki Thiim, Marco Sörensen, Jonny Adam en Rob Bell maar liefst vijf fabrieksrijders in. ERC Sport brengt naast de Mercedes-AMG GT3 voor Yelmer Buurman en Lee Mowle ook nog twee nieuwe Mercedes-AMG GT4's aan de start

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Dirk 15 februari 2018 11:14

  Zien we hem nog terug bij VLN?

  • 2
  • 0
   
  René de Boer 15 februari 2018 11:46

  Er valt slechts één race samen (VLN Reinoldus-Rennen op 22 september met de GT-finale op Donington), dus ik verwacht van wel. Zeker in de aanloop naar de 24h-race op de Nürburgring.

  • 0
  • 0
   
  Rush 27 februari 2018 14:52

  Goed te lezen! Eigenlijk hebben we in Nederland best goede GT rijders, mogen wij trots op zijn!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet