Formule 1

Formule 1: Deze 3 dingen vallen op aan de 2018-bolide van Haas

Haas5

Wat moet je als middenveldteam doen om met je autolancering een beetje extra publiciteit te krijgen? Juist, de eerste zijn. Zéker als een nieuw seizoen zo'n optische verandering met zich meebrengt, in de vorm van de beruchte halo. Dat gloriemomentje pakte Haas vandaag, door als eerste foto's van de 2018-bolide te publiceren. Wie de eerste foto's van de 2018-Haas bekijkt, valt drie dingen op. Of beter gezegd: drie dingen vallen niet op.

Tekst: Daan Jeuken. Foto's: Haas

De halo

Haas1

Het eerste is de halo. Door slim livery-werk, goede cameraposities, geen helm en een zwarte achtergrond zie je de hoofdbescherming bij de studiofoto's van de haas nauwelijks zitten. Helaas zal dat op de baan een ander verhaal zijn. 

T-wings en haaienvinnen

Haas3
Het tweede zijn de T-wing en haaienvin achterop de motorkap. Die maas in de wet is komend seizoen gedicht. En dus zien we weer netjes afgeronde motorkappen. Door wederom slim livery-werk ziet die er bij de Haas nog slanker uit dan hij daadwerkelijk is, maar het is een veraderming ten opzichte de creaties van vorig jaar.

Sponsoren

Haas4
Het derde ontbrekende zijn veel sponsoren. Haas begint in 2018 aan het derde jaar in de Formule 1. Maar met de eigen naam op de sidepods én de motorkap, lijken de grote sponsoren zich nog niet aan de Amerikanen te willen binden. Hoewel de prestaties wisselend waren, maar voor een debutant zeker niet slecht, leidt het team tot dusver een relatief anoniem bestaan. Wellicht is deze vroege presentatie een voorbode voor een nieuwe koers ...

Haas2

Reacties

    • 2
    • 0
     
    ace1 16 februari 2018 14:59

    @Daan Jeuken had je geen vergelijking kunnen maken tussen de Haas VF-18 en de Ferrari SF70H?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet