Sportscars

Sportscars: Luca Stolz wordt teamgenoot van Jeroen Bleekemolen en Ben Keating in Le Mans

180214 WEC Stolz Risi
Luca Stolz (geheel rechts) wordt de teamgenoot van Jeroen Bleekemolen (geheel links) en Ben Keating (2e van links) in Le Mans

Enkele weken nadat vast kwam te staan dat Jeroen Bleekemolen en Ben Keating met een Ferrari 488 GTE van Risi Competitzione zullen deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans, is nu ook de naam van de derde rijder in het team bekend. Het is de 22-jarige Duitser Luca Stolz, die door Jeroen Bleekemolen een beetje onder diens vleugels is genomen. Dit jaar reden Bleekemolen en Stolz al samen in Dubai, Daytona en Bathurst. In Daytona eindigden Ben Keating, Jeroen Bleekemolen en Luca Stolz plus de Britse AMG-rijder Adam Christodoulou als vierde in de GTD-klasse. In Bathurst behoorden Bleekemolen en Stolz tot het winnende team in de Pro-Am-klasse en eindigden ze met de Black Swan-Porsche als derde algemeen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"We zijn blij dat Luca met Jeroen en mij samen rijdt tijdens de 24 Uur van Le Mans", aldus Ben Keating. "Hoewel Le Mans voor hem nieuw is, heeft hij zich bij ons team bewezen en hij is volwassen genoeg om zowel de juiste snelheid als de vereiste mentale instelling te hebben voor de lange-afstandsracerij."

180214 WEC Risi Ferrari
Bleekemolen, Keating en Stolz komen met de Risi-Ferrari aan de start in Le Mans

Luca Stolz racete na de karting een aantal jaren in de Duitse ADAC Formula Masters en Formule 3, maar maakte in 2013 de overstap naar gesloten auto's in de Duitse Porsche Carrera Cup. GT's in de Blancpain Series en de ADAC GT Masters waren zijn volgende stap. "Ik voel me zeer vereerd dat mij is gevraagd om met Ben en Jeroen in Le Mans te rijden", zegt Stolz. "In Le Mans racen is de droom van elke rijder, ik ben daarin geen uitzondering. Hoewel ik nog relatief jong ben, heb ik al veel ervaring in lange-afstandsraces en ik voel dat ik klaar ben voor Le Mans. Ik kijk er erg naar uit." Ben Keating start voor de vierde keer in Le Mans, Jeroen Bleekemolen heeft sinds 2006 ieder jaar aan de Franse klassieker deelgenomen en staat dus voor zijn 13e race. Onze landgenoot won in 2008 de LMP2-klasse met de Porsche RS Spyder van Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur, samen met Peter van Merksteijn en Jos Verstappen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet