Diversen

Div: Alex Post plotseling overleden

Vanochtend hoorde ik het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van Alex Post. 45 jaar jong en overleden na een hartstilstand in zijn slaap.

Alex vormde met zijn oudere broer Erik een dynamisch duo en als die twee bij elkaar waren kon je wel het één en ander aan kattekwaad verwachten. Dolkomische taferelen voor de Zandvoortse kroeg La Bastille, waarin complete achterbanden van de auto’s werden opgerookt. Verkleed als kerstmannen een rondje over het Zandvoortse circuit racen en in de toenmalige Panoramabocht een paar keer over de kop slaan om door verbouwereerde toeschouwers uit de auto gehaald te worden. Je kon altijd vreselijk lachen met Alex en het was dan ook weer een feest van herkenning om hem vorig jaar na een lange tijd weer tegen te komen in onze oude stamkroeg de Mickey’s op het circuit.
Alsof de tijd had stilgestaan kwamen alle anekdotes weer naar boven over de fantastische racetijd rond het team van Peter Fontijn, de crazyraces en de illegale Oase rally’s in Zandvoort. Alex had er na een moeilijke periode weer zin in en sleutelde het laatste jaar voor verschillende raceteams. Hij was niet alleen een prima monteur, maar was ook als coureur succesvol. In 1985 werd Alex kampioen in de MG Metro merkencup.

Ik zal zijn aparte humor missen en wens zijn familie enorm veel steun in deze moeilijke tijd.

Alex wordt a.s. donderdag 25 januari om 14.30 uur begraven op de Algemene Begraafplaats van Westzaan aan de Dolphijnstraat , waarna iedereen welkom is in het buurtcentrum De Kwaker: J.J. Allanstraat 127 te Westzaan.

Gerrie Hoekstra
Autosport.nl/Fast Company Group
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet