NASCAR

Div: Michael Self wint Lucas Oil 200 op Daytona. Natalie Decker en Jerry de Weerdt indrukwekkend

De Daytona Speedweeks zijn geopend met een spectaculaire Lucas Oil 200 waar de nodige schades werden gereden. Van 39 starters zagen slechts 19 auto's het zwart wit geblokt. Met een vijfde en een achtste plek waren de Venturini Teamgenoten Natalie Decker en Leilani Münter goed bezig. Beide dames gaven veel van hun crashende mannelijke collega's het nakijken.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ARCA

2018 Natalie
Natalie Decker overleefde alle crashes en behaalde de hoogste klassering voor een vrouw ooit in de ARCA Stockcar series.


Michael Self wint Lucas Oil 200 op Daytona. Natalie Decker en Jerry de Weerdt indrukwekkend
De Lucas Oil 200 seizoensopener van de Daytona Speedweeks leverde een verrassende overwinning op voor Venturini-coureur Michael Self die het hoofd koel wist te houden. Met nog amper 10 ronden te gaan deden zich de nodige crashes voor waarbij veel auto's geëlimineerd werden. Michael Self: "Ik had gewoon een beetje geluk dat ik al die crashes wist te overleven. Eigenlijk weet ik nog niet eens hoe ik in de eindsprint richting finish afstand wist te nemen.

2018 Big One De eerste Big One van 2018 is alweer een feit.

Polesitter Natalie Decker eindigde als vijfde en het was indrukwekkend om te zien hoe zij "The Big One" in de slotfase wist te vermijden. Met haar vijfde plek schreef Decker geschiedenis. Het beste resultaat voor een vrouw ooit in de ARCA-geschiedenis. Haar teamgenote Leilani Münter eindigde als achtste.

Indrukwekkend was ook het optreden van onze zuiderbuur Jerry De Weerdt te noemen. De Belg was eveneens bij "The Big One" betrokken maar wist zijn auto toch op de baan te houden en werd als elfde geklasseerd.

2018 Self
Winnaar voor Venturini Motorsports. Michael Self.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet