IndyCar

Indycar: Rahal Letterman-coureurs snel tijdens Open Test Phoenix

Aan de open test op ISM Raceway namen gisteren 23 coureurs deel. Op de 1.022 mijl korte oval legden zij in totaal meer dan 2600 ronden af. Daarbij waren de RLL-coureurs in alle drie sessies het snelst. Takuma Sato nam de eerste sessie voor zijn rekening terwijl teamgenoot Graham Rahal overall de snelste man was.


2018 Sata V r

Testen?? Nee, ze lijken nu al Phoenix te racen, de Indycar-coureurs. Takuma Sato aan de leiding van een groepje auto's.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Rahal Letterman-coureurs snel tijden Open Test Phoenix
Over het nieuwe aerodynamische pakket van Indycar zijn vrijwel alle coureurs goed te spreken. Ryan Hunter Reay: "Goed om weer terug achter het stuur van een auto te zitten waar al zolang over gesproken wordt. Toen ik erin stapte was ik direct enthousiast. Heb ervan genoten. De auto"" voelt veel lichter aan dan vorig jaar hier." Het lichte gevoel waar Hunter Reay aan refereert, komt omdat het nieuwe aerodynamische pakket minder downforce genereert dan het vorige van Chevrolet en Honda. De meeste downforce komt nu van onder de auto vandaan, waardoor hij wat minder stabiel aanvoelt. Het komt nu echt aan op het talent van de coureur.

2018 Rahal Graham Rahal: "Ons team is goed bezig."

Regerend kampioen Josef Newgarden: "Vergeleken met vorig jaar zijn er duidelijk verbeteringen en daar moeten we gebruik van maken." Met een tijd van 19.6762 secs. was Takuma Sato in de ochtendsessie de snelste man terwijl Graham Rahal met een tijd van 19.4574 secs. het tweede gedeelte van de dag voor zijn rekening nam. Graham Rahal: "Wij zijn goed bezig met Takuma direct achter mij. En die snelste ronde van mij zat nog niet eens bij het potentieel van een 19.3 want ik werd door het verkeer opgehouden. Beide auto's beschikken over voldoende snelheid. De laatste jaren hebben wij hier niet veel geluk gehad. We waren eraan gewend om hier te komen en dan hadden wij meestal het nakijken. Prachtig om met deze aerokit hier te komen en direct competitief te zijn."

2018 RHR
Ryan Hunter Reay vindt het een genot om met de nieuwe auto te rijden.

Takuma Sato: "Dit is de allereerste oval test voor het team. Het verliep niet geheel perfect omdat we nog wat kleine elektrische problemen hadden. Maar de ingenieurs wisten er goed mee om te gaan. Toen alles verholpen was voelde ik mij direct op mijn gemak."

Het enige incident van de dag deed zich ongeveer een half uur voor het einde van de slotsessie voor toen Mattheus Leist met zijn Foyt Dallara Chevrolet spinde maar net niet de muur raakte.

2018 Newgarden
Regerend kampioen Josef Newgarden met zijn Penske Dallara Chevrolet in actie.

Leist: " Ik had al kwalificatiestints gesimuleerd en was aan mijn wedstrijdstintsimulatie bezig toen Tony Kanaan(teamgenoot) te langzaam de pits uitreed en ik te snel was waardoor ik de controle verloor. Gelukkig raakte ik helemaal niets."


2018 Pgenaud
Derde tijd overall voor Simon Pagenaud tijdens de vrijdagsessie.

Penske-coureur Simon Pagenaud, die vorig jaar in Phoenix won, liet met 188.430 mph. de derde tijd noteren, gevolgd door teamgenoot Josef Newgarden met 188.182 mph. Ook vandaag wordt er nog uitgebreid in Phoenix getest.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet