NASCAR

Daytona Speedweeks beginnen met verrassing. Natalie Decker op pole voor ARCA-wedstrijd

De Daytona Speedweeks zijn vandaag met een enorme verrassing begonnen. De 21-jarige Natalie Decker, die op Daytona voor het team van Bill Venturini in de ARCA stockcar series(een soort opstapklasse richting NASCAR) uitkomt behaalde voor de Lucas Oil 200 morgen de pole. Na Danica Patrick is Decker waarschijnlijk de tweede vrouw die op Daytona vanaf pole mag vertrekken.

Tekst Willem J. Staat
Foto's: Decker Racing/ARCA

Natalie Decker


Daytona Speedweeks beginnen met verrassing. Natalie Decker op pole voor ARCA-wedstrijd
De kwalificatiemodus bestond uit zes groepen waarin de rijders slechts vier minuten de tijd kregen om zich te kwalificeren. Uiteindelijk was de Bill Venturini Motorsports Toyota van Natalie Decker met een tijd van 49.489 secs. de snelste. Haar teamgenote Leilani Münter, de racende milieuactiviste, kwalificeerde zich als vijfde.

Decker reed in 2017 zeven geselecteerde ARCA wedstrijden en reed daarbij tweemaal in de Top 10. Op Pocono behaalde zij met een 10e plek haar eerste Top 10 klassering. Zane Smith en Chase Purdey kwalificeerden zich resp. als tweede en derde. Onze zuiderbuur Jerry de Weerdt kwalificeerde zich als 30e.

Decker begon haar carriere in de karts en won tussen haar 10e en 11e levensjaar maar liefst vier kart kampioenschappen en werd eveneens in het NASCAR Divirsity Programma opgenomen. Decker is afkomstig uit een familie waarin de autosport niet vreemd is. Haar vader en zusjes Paige en Claire zijn eveneens actief in de autosport. Paige won eveneens een wedstrijd in de Late Model Sportsman series enkele jaren geleden.

De Cup-fans hoeven waarschijnlijk niet lang op een opvolgster van Danica Patrick te wachten. Velen beschouwen Decker nu als het talent van de toekomst of "the real deal"

2018 Natalie 2


Reacties

    • 0
    • 0
     
    Dirk 10 februari 2018 21:09

    Laten we Jerry de Weerdt niet vergeten op P30, knappe prestatie voor een Belg in zijn eerste race in de auto in op zijn eerste superspeedway.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet