TCR Series

WTCR: Yvan Muller en Thed Björk samen voor YMR met Hyundai in FIA WTCR

180209 WTCR Muller Bjoerk
Vorig jaar samen bij het Volvo-Polestar-team, nu samen in het FIA WTCR: Yvan Muller en Thed Björk

Wekenlang hoor je niks, en dan volgt de ene aankondiging na de andere. Nog geen twee uur na de aankondiging vanuit het Honda-kamp komt vanuit het team Yvan Muller Racing spectaculair nieuws ten aanzien van het FIA WTCR. Wat vorige week al als speculatie de ronde deed, werd nu definitief bevestigd: viervoudig wereldkampioen Yvan Muller, die eind 2016 officieel was teruggetreden, stapt nu toch weer in en zal het komende FIA WTCR-seizoen in een gecombineerde rol van coureur en teambaas één van de twee Hyundai i30N TCR's in de mondiale productiewagenserie besturen. Mullers teamgenoot wordt de – voorlopig – laatste wereldkampioen toerwagens, de Zweed Thed Björk.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Na de eerdere aankondiging van het Italiaanse BCR Racing Team, dat voor Hyundai Motorsport een belangrijke rol speelde bij het test- en ontwikkelingsprogramma van de Hyundai i30 N TCR, is Yvan Muller Racing nu het tweede team dat de inzet van een tweetal toerwagens van Koreaanse makelij aankondigt. Daarbij is Yvan Muller realistisch over zijn eigen doelstellingen: "Die zijn een beetje anders dan in het verleden", zegt de 48-jarige rijder. "Ik heb mijn carrière achter me en mijn focus ligt nu op het team en op onze ontwikkeling in plaats van raceresultaten."

Vorig jaar was Yvan Muller actief als test- en ontwikkelingsrijder en adviseur voor het Polestar Cyan Racing-Volvo-team, dat met Thed Björk de wereldtitel won. In die hoedanigheid leerde de Elzasser de kwaliteiten van Björk kennen. "Hij vertrouwt mij en ik vertrouw hem", zegt Muller. "Het lijdt geen twijfel dat hij een uitstekende rijder is. Dat weet ik, omdat ik vorig seizoen met hem samengewerkt heb." Björk zelf zegt: "Ik ben blij om in het seizoen 2018 met Yvan in actie te komen. We hadden vorig jaar een uitstekende samenwerking. We hebben veel nieuwe dingen te leren en de strijd is hard, maar het is mijn doel om te winnen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet