TCR Series

WTCR: Honda's voor All-inkl.com-Münnich Motorsport en Boutsen Ginion Racing in FIA WTCR

180209 WTCR Honda
De nieuwe Honda Civic TCR, ontwikkeld door JAS Motorsport

Het Duitse All-inkl.com-Münnich Motorsport en het Belgische team Boutsen Ginion Racing komen dit seizoen in actie met de nieuwe Honda Civic TCR in het FIA WTCR. De eerste twee rijders die vaststaan, zijn de Argentijn Esteban Guerrieri bij het team van René Münnich en de Portugese routinier Tiago Monteiro bij het Boutsen Ginion-team. Monteiro was de afgelopen jaren al als fabrieksrijder voor Honda actief in het FIA WTCC, terwijl Guerrieri ervaringen met het Honda-fabrieksteam JAS Motorsport opdeed toen hij Monteiro afgelopen seizoen een aantal weekeinden verving vanwege de blessures van de Portugees na een zware testcrash in Barcelona.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De nieuwe Honda Civic TCR, die is ontwikkeld en gebouwd door JAS Motorsport, beleefde medio vorige maand zijn wedstrijddebuut tijdens de Hankook 24H DUBAI. All-inkl.com-Münnich Motorsport en Boutsen Ginion Racing hebben volgens een persbericht van Honda 'meerdere exemplaren' van de nieuwe auto besteld voor deelname aan de dit jaar nieuwe FIA WTCR.

Voor Tiago Monteiro, die inmiddels weer is hersteld van zijn blessures, is de TCR-racerij met Honda niet nieuw, want hij won met Boutsen Ginion Racing ook al races in de TCR Benelux. Het Belgische team behaalde met Honda successen in de TCR Benelux, ondermeer in de vorm van de kampioenstitels door Stéphane Lémeret in 2016 en Benjamin Lessenes afgelopen jaar, toen hij tevens de juniortitel won. All-inkl.com-Münnich Motorsport nam eerder met een Honda Civic deel aan de FIA European Touring Car Cup.

Andere coureurs worden binnen afzienbare tijd bekendgemaakt, waarbij Tom Coronel als een serieuze kandidaat geldt voor de tweede auto bij Boutsen Ginion Racing, waarmee hij vorig jaar ook al races reed.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 09 februari 2018 12:37

  Rijden nu alle Belgische teams die verleden jaar in het Benelux kampioenschap reden in het Wereld kampioenschap ? Is er al iets bekend over deelnemers aan het Benelux kampioenschap ?

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 09 februari 2018 16:10

  Volgens mij is er dit jaar geen TCR Belenux meer...

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 09 februari 2018 18:19

  TCR Benelux bestaat nog wel, het maakt nu deel uit van TCR Europe.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet