Diversen

Div: Fritz Enzinger krijgt leiding over autosport Volkswagen-concern

180209 Enzinger
Fritz Enzinger kan bogen op een succesvolle LMP1-periode bij Porsche

De Oostenrijker Fritz Enzinger is sinds 31 januari verantwoordelijk voor alle autosportactiviteiten binnen de Volkswagengroep. Dat maakte het concern deze week bekend. Enzinger, die sinds november 2011 het LMP1-project bij Porsche leidde en daar met drie wereldtitels bij rijders en constructeurs en drie Le Mans-overwinningen op rij zeer succesvol was, volgt in deze functie Wolfgang Dürheimer op. Enzinger blijft daarnaast actief voor Porsche met het oog op het komende programma van de sportwagenfabrikant in de Formule E.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer
Foto: PR

Als hoofd concern-autosport rapporteert Enzinger direct aan Matthias Müller, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG. Enzingers takenpakket omvat de evaluatie van het actuele portfolio van fabrieks-sportprojecten en klantensportprogramma's in alle disciplines en de lange-termijnstrategie op dit gebied. Hiervoor zal hij nauw samenwerken met de diverse sportchefs van de concernmerken, Dieter Gass bij Audi, Brian Gush bij Bentley, Pierhenri Raphanel bij Bugatti, Giorgio Sanna bij Lamborghini, Michal Hrabanek bij Skoda en Sven Smeets bij Volkswagen. Daarnaast bundelt Enzinger de belangen van het Volkswagenconcern en behartigt die bij de internationale sportinstanties zoals de FIA.

Ook krijgt Enzinger als taak, de matrix uit hoogefficiënte verbrandingsmotoren, hybride-oplossingen en volledig elektrische aandrijvingen in de diverse autosportprogramma's te organiseren. Het doel is daarbij om de programma's zo te structureren dat ze de 'individuele positioneringen van de concernmerken weerspiegelen en elk merk zijn bijzondere sterke punten kan bewijzen', aldus een mededeling van het Volkswagenconcern.

"De deelname aan het WK lange-afstandsracen was een goed voorbeeld dat concernmerken elkaar als concurrenten in dezelfde serie tot topprestaties en innovaties kunnen aansporen. Ondanks deze bewuste concurrentiesituatie moet er in het concern een centrale instantie zijn die de activiteiten van alle merken beoordeelt, synergieën identificeert en de gewonnen kennis voor de onderneming veiligstelt", aldus Enzinger. Bestuursvoorzitter Müller zegt: "Ik verheug me op verdere successen van onze merken in de autosport en wens Fritz Enzinger voor zijn nieuwe extra taak veel succes. Daarnaast spreek ik mijn uitdrukkelijke dank uit aan Wolfgang Dürheimer, die sinds februari 2011 leiding gaf aan de concern-autosport en die de ontwikkeling en implementatie van onze strategie in de autosportprogramma's van de merken zeer succesvol en consequent heeft uitgevoerd."

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet