Diversen

Div: Ook na zijn succes in Daytona blijft Rik Breukers winnen

180208 LST Abu Dhabi actie
Rik Breukers reed in Abu Dhabi voor het GDL Racing-team

Ook na zijn succes tijdens de Rolex 24 At Daytona, waar een belangrijke bijdrage leverde aan de eerste overwinning voor Lamborghini tijdens een 24-uursrace, blijft Rik Breukers winnen. Afgelopen weekeinde kwam hij op uitnodiging van de Italiaanse sportwagenfabrikant in actie tijdens de seizoensstart van de Lamborghini Super Trofeo Middle East op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Daar schreef Breukers samen met Riccardo Agostini, de winnaar van de World Finals van afgelopen jaar, beide races op zijn naam.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

180208 SuperTrofeo Abu Dhabi Breukers Agostini
Rik Breukers (r.) vormde een team met World Finals-winnaar Riccardo Agostini

"De mogelijkheid om in Abu Dhabi deel te nemen aan het eerste weekeinde van de Lamborghini Super Trofeo Middle East was min of meer een cadeautje van de fabriek", zegt Rik Breukers. "Voor Riccardo voor het winnen van de World Finals en voor mij natuurlijk vanwege het succes in Daytona." Zo kwam het dat de jonge Limburger na zijn overwinning in Florida één dag thuis was en daarna alweer naar het Midden-Oosten vertrok. "Ik zou daar eigenlijk alleen coachen, maar rijden is natuurlijk nog veel leuker, dus die kans greep ik met beide handen aan", aldus Breukers.

180208 LST Abu Dhabi Pitstop
Pitstop tijdens de race: Breukers eruit, Agostini erin

Als Daytona-klassewinnaar en de kampioen van vorig seizoen in de Super Trofeo Middle East werd Breukers in Abu Dhabi extra in de schijnwerpers gezet, ondermeer met een speciaal belegde persconferentie. Ook op de baan onderstreepte de rijder uit Ven-Zelderheide zijn kwaliteiten door samen met teamgenoot Agostini in de auto van het GDL Racing Team Middle East beide races te winnen. "Het veld bestond uit een kleine 20 auto's met een aantal sterke coureurs zoals Oliver Webb, Christopher Zöchling en ook mijn teamgenoot van vorig jaar, Axcil Jefferies", zegt Breukers.

180208 LST Abu Dhabiactie2

Na zijn succes in Daytona heeft Breukers heel wat reacties gekregen, zo vertelt hij. "Ik ben sindsdien maar één dag in Nederland geweest en ik ben ook gisteren pas teruggekomen uit Abu Dhabi, omdat ik daarna nog in Dubai was", vertelt hij. "Maar er stond een groot artikel in 'De Limburger', wat veel mensen gelezen hebben, daar heb ik aardig wat reacties op gehad via WhatsApp. En ook vanuit Lamborghini is er duidelijk meer belangstelling. Binnenkort heb ik een gesprek met de mensen van Lamborghini Squadra Corse, waar we hopelijk over de plannen voor de rest van het seizoen kunnen spreken." De eerste overwinningen zijn in ieder geval al binnen!

180208 LST Abu Dhabi pitlane
Succes met twee overwinningen in Abu Dhabi voor Riccardo Agostini (l.) en Rik Breukers


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet